26 Ağustos 2010 Perşembe

Politik Saçmalıklar: İyelik

İşine geldiğinde benim bakanım, benim müdürüm, benim müsteşarım vs. diyecek ve devletin tüm organlarını seçilmiş, atanmış ayırmadan sahiplenecek, tebaan sayacaksın. Ondan sonra işine gelmediğinde, tutuştuğunda da devlet onu bunu yapar, biz yapmayız diyeceksin.

Var mı öyle yağma, çocuk mu kandırıyorsunuz.

Sen devletin tecellisisin. Bayrağı taşıyanısın. Sorumlusun.

Bir karar ver arkadaş, sen tüm organlarına sızmaya çalışmıyor musun. Devlet denilen tüzel yapının kendi kafana göre çalışması için tüm enerjinle, tüm elemanlarınla uğraşmıyor musun. Hükmetme gücünle devlet olmak istemiyor musun zaten. Olmakta olduğun şeyi neden kötülüyorsun o zaman.

Pise yatmayı mı seviyorsun.

4 yorum:

Sevgi Gibi dedi ki...

çocukları değil, koca koca insanları kandırıyor.

Çağlar dedi ki...

Ben bu sefer de kendi kendime okuyucu yorumu yapayım, cevap yorumu yerine:

Bakınız benim yazıdan iki gün sonra Hürriyet gazetesinde Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısına:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15656088.asp?yazarid=249&gid=61

basak dedi ki...

Malum şahsiyet: “Dersim’i İnönü bombaladı” dememiş miydi? O gün devletin geçmişinde olan bitene ilişkin sorumluluk alma becerisinin düzeyini sergilemişti… O zaman şaşkınlık ve kızgınlıkla ettiğim lafların hepsini geri alıyorum….Kendi iktidar döneminde gerçekleşen işlerin sorumluluğunu devlet adamı olarak alma becerisi bile yokmuş meğerse, ötesini beklemek zaten boş…

Şarküteri dedi ki...

Referandum sonucundan sonra gelip bu yazıya yorum yapmak daha manidar oldu. Demokrasi aşığı hükümetimiz bir engeli daha öyle ya da böyle aşmış buluyor.