17 Aralık 2008 Çarşamba

Şey'in çoğulu olarak Eşya

Dünyada acaba kaç tane lavabo vardır. Kaç çeşittirler Tarzları, şekilleri, duruşları nasıldır. Büyüğü var, genişi, küçüğü, ayaklısı, dolaplısı var. Evye diye isimlendirileni var içinde bulunduğu yapıya bağımlı olarak mesela. Kaç cinse, türe, sınıfa ayrılırlar ki. Bunu düşünüyorum. Bir de musluk düşünüyorum. Acaba o da kaç tanedir dünyada. Tekli, çoklu, aç'lı, kapa'lı musluk. İki suyu birleştiren batarya denileni, boyunlusu, uzayanı, sabiti ile onlar da çeşit çeşit. Yani görüyorsunuz ben aslında katalogda olan çeşitleri bile bilmiyorum, bildiğim çok oldukları.

Ama bildiğim birşey var ki genelde her lavaboya bir musluk düşer dünyamızda. Musluksuz lavabo ya da lavabosuz musluk pek olmaz. Özel amaçlı lavabo ya da musluk değilse. Yani ben şimdi böyle düşündüm. Çok yanlış değildir sanırım. Hem katılmasanız da dinlemem, burası benim. Demem o ki musluk ile lavaboyu birlikte düşünüyorum. Madem bu kadar çeşit çeşit lavabo ve musluk var nasıl oluyor da ben lavabonun önüne geçtiğimde hep güdük ağızlı musluklar denkgeliyor da elimi yıkayabilmek için böyle eğirip büğürüyorum ellerimi, lavabonun sırtına yapışmadan kısa musluğun ucundan çıkan suya ulaşmaya çalışıyorum. Niye yayla gibi lavabonun ortasına kadar uzanacak musluklar takmıyorlar.

Acaba uyumlu musluk ile lavaboların buluşup birleşememesi hayatın trajedilerinden biri midir. Nedendir.

5 yorum:

Çağlar dedi ki...

atalet 17/12/2008
..

karadenizli müteahhit????

olbilir mi???

felsefe yaparsam gene elimi xyye bulamaktan korkarım..

atalet

Çağlar dedi ki...

perspektif bakacak olursak.. 18/12/2008
fikir diyerekten bende sey ettim yorum ettim heh!

Musluga bir conta lavaboya da bi tıpa.
Uyumsuz diye bisi yok, baktıgında uygun gormemek sadece olayımız.. ;)

Çağlar dedi ki...

hbasak 18/12/2008
musluk sorunu

Ben de çok muzdaribim güdük ağızlı musluklardan ama bence bu ikincil önemde bir mesele. Neden tam tersi olması gerekirken muslukların ekseriyatında kırmızı taraftan soğuk, mavi traftan sıcak su akar? İşte beni asıl düşündüren mesele budur.

Çağlar dedi ki...

isimsiz 18/12/2008
musluk denklemi

Çok yerinde bir tespit çağlarcım, böyle bir sorun var hakkaten ülkemizde. Yapanlar lavabolara küvet havası vermeye çalışıyorlar sanırım. Kedi köpek falan lavaboda banyo yapmak isterse kafaları musluğa çarpmasın diye biraz geri alıyorlar sanırım. Ülkemizde her üç köpekten ikisi küvet keyfine pek düşkündür bilirsin :)

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 24/12/2008
Çemçük

* Atalet:
Aslında küresel konjontür ile çok alakalı memleketimde kimin müteahhitlik yaptığı. Artık mesela lazlar değil, başka vatandaşlarımız yapıyor. Ah amariga ah.

* Perspektif?:
Uymasa da uydururuz gibi bir sonuç çıkmış sanırım. E olur herhalde, neden olmasın.

* Başak:
Sorma, o konuya girersek çıkamıyoruz. Yeni taşındığım evde iki .. pardon üç adet batarya var ikili. Birinde soğuk solda, birinde sağda. Yani senin dediğinden başka bir de bu hal var. Ne yapacaksın, uyum sağlayacaksın. Olmadı ingiliz anahtarı :)

* Yec:
Kedi, köpek. Temel hedeften sapılmış sanki biraz lavabo bahsinde :P