15 Mart 2007 Perşembe

Küresel ısıtıyolar beynimi


Dikkat: 18 yaşın altına, çok kibarlara, alınganlara uygun değildir. İçten yanmalı bir beynin döküntüleridir.

Peh, bana bunlarla gelmeyin kardeşim. İçimiz dışımız ısınma oldu, donuyoz la biz burda. Hem ayaz hem kar olur mu be. Kar dediğin adam gibi uslu uslu yukardan aşşa iner. Bu ne şimdi yan yan, havada gezinmeler falan. 
Ben mi yaktım altınıza piknik tüpünü len. Ulen allahsız tosbaalar, bu trajediyi gözümüze sokarken bile pazarlayarak sokuyosunuz len hibinolar(hipopotam gibi bişey, yanlış anlaşılmasın)
Adamın biri çıkmış film satıyo, ne anlatıyo bu film, bi ayı bi buzun üstünde kalmış. iyi. Adam kim, ayıdan beter. Eski başkan adayı. İyi güzel. Başkanlık gündeminde var mıymış şimdi bu dedikleri. ilk maddede mesela kyoto'yu imzalayacam, sonra da anlaşmayı dürüp büküp...e o pardon. üstüne de orada yazanların kat kat fazlasını yazan zorunlulukları yazan yeni bir yazı hazırlayacam, ilk ben imzayalacam, herkese de -en güçlü ben olduğum için- zorla imzalattıracam... demiş mi. Dememişse ben anlamam arkadaş. Bana ne çocuğu elinden kaçmış da, nerdeyse eziliyomuş da, sonra oturup düşünmüş de vırt vırt zırt zırt. Hadi yürü de ense traşını görelim.
Ha ne diyorduk, ben mi yaktım altınıza piknik tüpünü, tam tersi siz tam altımıza tüm petrol kuyularını yakmadınız mı len tekzenler. Hala da canınız sıkıldıkça dürtüklemiyonuz mu. La bütün memleketin dibini oydunuz, yetmedi tüm kıtayı yaktınız ey şaşkalozlar.
Bana bak hey ordaki, evet sana söylüyorum okuyucu, hiç aklından "ama bireysel olarak.. " falan geçirme kaşıklarım o bireysel laflarını. Ben bir bireyim, herifin bireyi benden üç tane ediyor be. Adamın poh çuvalının tek kanadı bir ben ediyor be.  O birey birey değil de ben mi bireyim. Hay bireyim ben bu işi.
Babam "biri bi bok yese, sen de mi yiyecen" derdi, onu demiyorum, yanlış anlaşılmasın okuyucu. Ödevlerimi biliyor ama bu ne çıldırtan denge diyorum.
Yeter ulan düşün yakamdan be. nereyi açsam ısınıyoruz. Herifçioğlunun memleketinde altı silindirli üç litre motorlu araca küçük diyolar olm, sen ne konuşuyosun. İki kişiden büyük aileler kamyonla geziyolar. Ha bak arada aklıma ne geldi, bu dangozlarda nüfus planlaması var mı, yoksam boğazladıkları yerli insancıklardan aldıkları topraklara daha yeterince yayılamadılar mı hala. Adam tabi neden küçük capon arabasına binmiyo, binmez tabi, yukarıda açıkladığımız enine iki ama dikine onlarca kanat/kat tan oluşan kaidesini sığdıramıyo da ondan. Hay ben böyle kaidenin içine ... diyecem, düşündüm zaten içi o diyeceğimden dolu, boşverdim. O kadar şeyi nerden biriktiriyo bu yaydoz derseniz de bufaloları kesip kesip ekmeğin içine gömüp yuvarlıyolar derim. Azıcık ağız tadınız olsun len öğütücüler.
Of rahatlayamadım,
Kraldan çok kralcıyız biz be olm. Yok aynı zamanda da ne oldum delisiyiz. Bi de dışarda ne görsek evde anamızdan istiyoz. Bir furyadır gidiyor, ısındık, yandık, dibimiz tuttu diye, sanki dün yaktılar ocağın altını. Malmısınızolm. Hepimiz birlikte yaptık evet de, bi baksanıza şu savaş zamanında çekilen uydu fotolarına, memleketi yaktılar la, ısınmamış mıdır orası. Çernobili ben mi patlattım yanıbaşımda. Metmozor mudur metzamor mudur metzahor mudur ne haltsa, o santral buna rağmen artık yanıbaşımda da değil, kıçımın tam kenarında çalışmaya devam etmiyor mu hala.
Demin capon dedim aklıma geldi, bu yerdenbitmeler daha elli yıl önce nıhıhahao diye birbirini kesmiyolar mıydı.
Öteki de gelmiş getirin, dünyanın tüm bilgisayarlarını getirin birbirine bağlayacam antimaddeyi bulacam diyo. Bana mı buluyon len, bulunca bi de kıllısından istersin ki sen.
Doyumsuz insan.

Kendi kendine yetebiliyor musun, cıscıbıldak kaldığında hayatta kalabilecek misin, o önemli. Bana zaten derdimiz o demeyin, değil. Şu anda yapılan istiladır işte.

Bu yazı böyle bitmeyecekti, toparlayacaktım ammaa, koy gitsin.


Not: Fikir sponsoru Atlas dergisine teşekkür ederim.


20 yorum:

Çağlar dedi ki...

eryol 15/3/2007
peh

ha şunu bileydin..

Çağlar dedi ki...

jidotakafu 15/3/2007
ortam sıcak işte fena mı ...

Ben daha ağır bir yazı bekliyordum ..

Biz insan olmak dersinden sınıfta kaldık... Topyekun ..Ne Dediler geçen gün hatırlıyosun di mi ..İnsan kendi cehennemini yaratırmış... Al işte her birimiz Cehennem sevdalısı olunca böyle sıcacık bir Dunya kaldı elimizde...Beynimiz kaynar ,haşlandıkça eski günleri yad eder Kadehlerimizi tokuştururuz... KOca kafalı koca egolu Adamlara kızma sadece onları şişirenlerin elleri olmasa zor çıkardı o kumdan kalesine...Bir su döken olsa çamur olacak halbuki bitecek herşey ama işte su atmaya da kimsenin niyeti yok ... Ahhaa yakında atacak su da olmayacak ya ...

Ammaann, adam sende!!!
Bunu mu dert ediyosun yahu !!!

Çağlar dedi ki...

nsysr 15/3/2007
+18 ama alıngan... :D

alkış effekkttii yok mu şöle güzel güzel... alınganım ama bu yazıda alınacak bişii bulamadım. sevinsem mi acep?

Çağlar dedi ki...

zuleyla 15/3/2007
...

ne güzel söylenmişsin çağlar...
sanki kulağımın dibinde bağırıyormuşsun gibi bir köşeye sindim de okudum yazdıklarını... gerçi sen hey oradaki deyip köşeciğimizden de çekip çıkarttın ya bizi...

aklına sağlık...

Çağlar dedi ki...

vivaforever 15/3/2007
Yalnız değilsin..

Çağlar inan ki okudukça sanki ben de bağrıyormuşum gibi oldum..
Öyle bağıra çağıra içimi boşaltmaya o kadar ihtiyacım var ki..
Yazını içimden eklemeler yaparak okudum, o kadarcık hakkım da olsun yani.. :))

Kesinlikle iyi geldi bana.. Bugün kaçıncı okuyuşum bilmiyorum fakat anlaşıldığı üzre ilk yorumum.. (Biliyorum kötü bir espiriydi.. :))
Keşke demekten hiç hoşlanmıyorum ama keşke bu şekilde her konuyu muhattaplarına dile getirip rahat rahat içimi dökebilsem ama ne mümkün..
Karşımdaki yani sığ düşünceliler ordusu tarafından hemen kötü, düşüncesiz, ilgisiz, sorumsuz, saygısız vb yakıştırmalar ile karışlaşacağımdan emin olduğum için ağzı bozuk duygusal harflerim ile içimi dökmeye çalışıyorum.. Bu beni pek rahatlatmasa da hiç yoktan iyidir diyorum..

Pek keyifsizim son zamanlarda, sanırım ben de küresel ısınıyorum bu soğukta..

Çağlar dedi ki...

dolphinblue 15/3/2007
...

yazıyı okurken bugüne kadar hiç duymadığım sesin kulaklarımda çınladı valla :)

bu ne hiddet be çağlarım! peki bir dolu gördüm seni :)

Çağlar dedi ki...

bulutruh 15/3/2007
el-cevap

bana fazla konuşmak boşuna, dediklerinize karşı aşağıdakini uyguluyorum:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=2048996

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 15/3/2007
Aslında yetmedi biliyo musunuz

Arkadaşlar, yazdım dayadım yazıyı da, sakinlemedim biliyo musunuz. Daha bol döşenesim vardı, farkedilmiştir. Ama bu kadarı çıktı. Böyle de bi tafaım var yani...

* Eryol:
Bildim de dedim ki

* Jido:
Ederim ben, uyuzum. Ama uyuz olduğum şey şu ki, çok şakşakçıyız efendim.

* Neşe:
Teşekkür ederiz efendim.

* Züleyla:
Sizi az korkuttum ki, daha çok bağırırdım aslında da o zaman da ayıp olurdu.

* Viva:
Keyifsiz olma. Yorumları uzatmıyorsun burda, görüyorum. Kalk kalk, hadi. silkelen, kendine gel.

* Dolphin:
Daha da doluyum da, bu kadarı yeter sanırım. Dahası çok fazla tepkinizi çekerdi. Tarz değiştiriyorum sanılmasın, bu da tarzımızın bi parçasıdır efendim.

* Bulutruh:
Okudum şiiri, severim. Sağol

Çağlar dedi ki...

hbasak 15/3/2007
hazine

:) ağzına sağlık... uzun zamandır kelime hazinemi bu denli genişleten bir yazı okumamıştım, dört tane anlamını bilmediğim kelime tespit ettim, ikisinin anlamını buldum, ikisininkini aramaktayım....

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 15/3/2007
Arama

* Başak:
Arama, arama. O kelimeleri tahmin ediyorum, attım, uydurdum onları. Küfür yazmamaya çalışırken patlayan sesler onlar.

Çağlar dedi ki...

emins 15/3/2007
Merhaba..

Çok güzel bir blogunuz var.. düşünceleriniz yazılarınızda öyle...başarılarınızın devamı dileğiyle...

sevgiyle...

Çağlar dedi ki...

imbirgaripsinbirgaripler 16/3/2007
aboovv

oh pek güzel söylemişsiniz.valla her dediğinize katılıyorum.ayrıca dünyadaki bazı önemli depremleri tetikleyen fransanın nükleer denemeleriymiş bunu kabul etmişler.kimbilir daha neler yapıyolar elin gavurları sonra bize gelmiş yok sprey neyim kullanmayın ozon tabakası yırtılıyo vidividi vıt vıt vıt
yazı çok güzel olmuş elinize sağlık :)

Çağlar dedi ki...

hbasak 16/3/2007
oh...

aman kelimeler birer patlama sesi ise iyi o zaman; ben de belki çok ayıp laftır diye başkasına sormaya çekiniyordum :)

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 16/3/2007
13bitti ondört olsun

* Emins:
Teşekkürler.

* İmbir:
Lö *****dö fransüsz :)
Baksana, aklıma bişey geldi, sen annene bizim buradaki yemekleri sorup kadını delirtiyodun, o konuyu bi yazı yapsana. merak ediyorum ben tepkilerini.

* Başak:
Ya işte kafadan karışık ses benzeşmeleri falan. Takma kafaya. Bu arada ben valla domain adı istemiyom ya, cidden. :)

Çağlar dedi ki...

farmau 16/3/2007
..

Amanın tutmasan kendini daha neler çıkacak valla korktum yaw...
Ama söyle çağlar içinde kalmasın en azından hatta devamını da bekliyorum ona göre
bu burada klamsın yani
sanki kendim yazmışta rahatlamış gibi oldum
ohh be:)

Çağlar dedi ki...

imbirgaripsinbirgaripler 16/3/2007
hımmm

değişik bi şe olabilir bi kafamda toparlayım bi düşüneyim.şu yeni yetme sindirella yazısı bi eskisin :))ya bide keşkül ablanın bloona ne oldu yeni tanışmıştım severek okuyodum alakaya maydonoz gerçi:)

Çağlar dedi ki...

sharquteri 17/3/2007
mal olma sanatı

Ne televizyon, ne gazete, ne dergi, ne de arkadaslarla gunun degerlendırmesi sohbetleri... Bu saydıklarımdan hiçbirini 4 aydır yapmamamdan kaynaklanan bir fransızlık ürperdi içimde şimdi...

Valla küresel ısınmayı azaltmak için uluslararası bir tasarı hazırlandı oraya kadar biliyorum da gerisini bilmiyorum çağlar. Valla cahilliğimi başla, burada çok kapalı bir dünyada yaşadığım için tam tipik ilgisiz amerikalılara mı benzedim nedir? Allah göstermesin...

Bu arada, para kazanmak ve tüketmek dışında fazla bir halt yapmayan Amerikalıları anlatan bu filmi izlemeni öneririm.

http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE

Gerçekten te böyleler bunlar abartı yok... Filmin bir sahnesi çok çarpıcı... Hazırlanan sahte atlasta avusturalya kıtasının üzerine kocaman IRAN yazmışlar... Ve muhabir sokaktaki insanlardan Iran' ın yerini gostermelerını istiyor... Hepsi de gösteriyor. Ama neyi? Avusturalya kıtasını.

Üçgenin kaç kenarı var diye soruyor. Birisi, hiç yoktur diye cevaplıyor...

Daha neler neler...

O yüzden haykırışlarına ben de katılıyorum her türlü, onların içinde olup daha yakından gözlemledikçe de farkına varıyorum. Dünyanın heryerinden bu ülkeye yapılan beyin ve beden göçü olmasaydı çoktan şarampole uçmuşlardı bunlar..

Neyse, yorumaltının akışını bozdum galiba biraz, pardon..

Çağlar dedi ki...

vivaforever 17/3/2007
Küresel ısınma bitti, kaynama aşamasındayız..

Beyninin küresel ısınma sendromu geçmedi mi daha Çağlar?
Hayır geçtiyse detaylarını da yaz bizlerde faydalanalım.. Benim ki henüz geçmedi de.. soldan soldan küresel ışınlar geliyor, saklanacak delik bulamıyorum.. Ozon tabakasındaki delik dersen o da iyice büyümüş.. Saklanmak istesem düşerim..

Ya zaten biz bu hayatı küresel olarak ısıtmaya başlamadan önce zaten altını yakmış ve ısıtmaya başlamışlardı başkaları..
Ferdi suçluluk duygusu taşımıyorum.. Duyarsız hiç değilim ama yetti artık tek suçlu sen veya benmişim şeklindeki muameleler..

Yakında onaylı diploma sureti, onaylı ikamet belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi gibi gereksiz belgelerle soluyacağımız havayı dağıtacaklar.. Mekanik akciğerlerden çıkan oksijen çadırları önünde kuyruklar oluşacak..

ayyy strese girdim yine.. Küresel ısınıyorum galiba.. :)

Bak bağırıcam şimdi sabah sabah millet uyanacak.. Hem ben senden önce Günaydın paketi bırakmaya gelmiştim, düşüncelerim küresel bağlamda kaynamaya başlayınca paketi vermeyi unuttum..

Aklımdayken bırakayım bari GÜNAYDIN... :))

Çağlar dedi ki...

0sojourney0 17/3/2007
vauv!

bu cok guclu bir yazi olmus..

radikalin cevre raporunu gunluk takip ederken, gun asiri da bu yazinin tekrar tekrar okunması, farkindaligin cifte kavrulması gerekmektedir ki; canimiz daha cok yansin!!

e, mustehak tabi bize!

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 17/3/2007
berekete bak beheyt

* Farmau:
Dahasını yazarsam sert küfür kullanırım, o nedenle bu kadarı ile tadında kalsın. Yukarıda bulutruh'un da dediği gibi küfür etmeyi biliriz de, dilimizi ısırıyoruz :)

* İmbir:
Keşkül gitti, gelmez deyiler. Hiç bir izine de denkgelmedim son zamanlarda.

* Yec:
Valla çok bakma o heriflere, baka baka sen de kararma, allah korusun. ve ayrıca izledim o vidyoyu, görmemişim daha önce. Yalnız birşey diyeyim mi, izlerken aklıma muadil soruları istanbul sokaklarında sormak geldi, acaba cevaplar ne olurdu, çok merak ettim.

* Viva:
Bu dert geçmez ki. Sürekli etrafımda. Geçmesi için sosyal hayatın kapatma düğmesine basmak gerekiyor. Ya da en azından tv'nin.

* Sojo:
Evet yapılabilir, ama o zaman da biraz mazoşizme girmiyor mu.