31 Mart 2008 Pazartesi

Kutlama ve Duyuru


Sürgün'ün yorumlarını ve benim cevaplarımı takip ettiyseniz çok önceden(birkaç ay önceden) planlanmış bir kutlamam var. Kendi doğumgünüm bilindiği üzere onbeş kasım. Ben bugün kendi doğumgünümü kutluyorum kendi kendime. Pastalı, mumlu falan değil ha. Sadece içimde kutluyorum. Sanki bir yaş daha büyümüşüm ve aynı zamanda gençleşmişim gibi. Bir adım daha atmışım, bir kapı daha açmışım gibi. Hem belki Pandora'nın sakladığına erişmek için bir kutu daha açmışım gibi. Çok da burkmanın gereği yok, birçok şeymiş gibi işte.
Kutlu olsun.
Ama sadece doğumgünü değil, başka şeyler de kutluyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı da kutlarım. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı da. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı da. Eylül'ün son gününde başlayacak Ramazan Bayramımızı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı, Aralıktaki Kurban Bayramımızı ve Yılbaşımızı da. Hepsi hepimize kutlu olsun.
Öylesine değil, birlik beraberlik adına da değil. Bu zamansız kutlamanın sebebi, kuvvetle muhtemel, benim, bu saydığım zamanlarda buralarda bulunmayacak olmamdır. Yazının bu noktadan öncesi şaka değildi, emin olun, bu noktadan sonrası da şaka olmayacak. Tarihin şakacılığından da bağımsız, şaka olmayacak.

Bazılarınızın zaten bildiği, bazılarınızın tahminlediği, bazılarınızın ise bihaber olduğu üzere, ben 1 Nisan 2008 tarihi itibariyle askerim.

Hemencecik, artık mekanikleşmiş bir şekilde ilgili bilgileri vereyim: Şu anda kısa dönem erbaş(birbuçuk ay acemilik ve sonrasında altı aya tamamlayacak şekilde usta birliği) mı ya da asteğmen(yapacağınız işe göre onsekiz gün ya da üçbuçuk ay acemilik ve sonrasında oniki aya tamamlayacak usta birliği) mi olacağım belirsiz. 1 Nisan itibariyle askerliğimden gün almaya başlamakla birlikte ne sınıf asker olacağım vb. 10 Nisan gibi belli olacak ve -tahminen- 12 Nisan gibi birliğime teslim olacağım. Kısa dönem olursa internet ile ilişkim olabileceğini sanmıyorum. Uzun olursa da söz veremiyorum. Yani bilemiyorum.
Kullandığım bilgisayarım şahsıma ait değil, bugünlerde şirkete teslim ediyorum. Ankara'da kirada oturduğum evden çıkmamı istedi ev sahibesi, evi boşaltmak işleri ile de uğraşıyorum bu süreçte. O nedenle bu yazı yüksek ihtimalle son yazı olacak. Askerlik ile ilgili durumlar, güncellemeler vb. bu yazının altına yorum olarak, belki gelebilir, bunun da sözü yok. Blog açık kalacak. Yorumlar da bugüne kadar olduğu gibi kalacaklar.
Blog'un anahtarı Gökhan'da(eryol.blogcu.com). Herhangi bir haber onun tarafından ya orda ya burda yayılacaktır. Gereğinden fazla uzattım, biliyorum. Ama bu konu(askerlik) blogun hayatında bu yazıdan ve olası yorumlarından fazla yer etsin istemiyorum pek, ondan uzamakta. Zaten o yüzden de bu haberi geciktirdim. Ufak bir rica; lütfen birliğime katılacağım tarihe kadar, olası internet kullanımlarımda okuyacağım yorumlar, zor okunur yorumlar olmasın arkadaşlar.

Bitirirken, saygılar ve teşekkürler hepinize.


50 yorum:

Çağlar dedi ki...

Kadeh 18/7/2008
...

Bu blogcudan nefret ediyorum..
Hayır ne zamandır yorum yazmıyorum
Yazmak isteyincede bu müsade etmiyor bi yorumu en az iki sefer yazman lazım tabi hatırlayıp birebir yazabilirsen yoksa kabul etmiyo bi seferde..(kafa kalınlaştı sanırım benim değil blogcunun )
Sayılı gün çabuk geçer diye boşuna dememişler (hoş sayılı olmasada geçiyor kimse durduramıyor)Askerli bitirvermişte dönme vakti yaklaşmış ..
Sevgiler yavru vatana ve sana ..
Kız jido hadi gözün aydın ... :)

Çağlar dedi ki...

atalet 21/7/2008
..

yorumlar belli etmese de..
özledim çağlarım bilirim seni..

hele bişilerin peşine takılıp..
guglu didiklerken..
pek aklıma düşüyorsun..
=)

ama vefasızdır atalet..
zırt pırt gelip özledim diye yazmaz..

da..
unutmaz da..
=)

Çağlar dedi ki...

hbasak 23/7/2008
İthaf

Blogumdaki son yazı dizisini, yavru vatanda askerliğini yapmakta olan arkadaşım Çağlar'a ithaf ediyorum..

Çağlar dedi ki...

Bekir 24/7/2008
tam zamanı

Çağlar bey diyesim geliyor müdürüme ama askerde yok ki öyle tabirler. Rütben konuşur :) Şimdi biliyorum şafak demiş cart curt, senin blogunu düşünecek ne halin ne vaktin var. Umrunda değil hiçbirşey (geri sayım hariç). Zaten alt devrelerin de gelmiş, onları mı izleyip gülsen, bişeyler öğreteyim çocuklara, bize öğretmediler, yazık olmasın bebelere ikilemin de mi kalsan...

Derken bitiyor be abi. Malum, ulaşamıyoruz, ama aklımızdasın, iyisindir umarım diye bu duvara yazayım bari. Dileklerim boşlukta kalmasın; sanal manal burada dursunlar.

Aceleye gerek yok, hayırlı tezkereler!

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 27/7/2008
Gece ve Vay blogcu vay

Efendim bir haftadır gecedeyim ve sanırım bir hafta daha gececi olacağım.
Ayrıca ben böyle iki keredir bloga bakarım bakarım ve bakarıımm ve anlayamam. Evet ben de içeri girerken beynimi nizamiyede bırakmışım demekki. Neyse anca farkettim ki blogcu yorumları artık farklı sıralar olmuş. En son yorum en altta değil, en üstte artık. Ne yapalım onlara da sevgiler. Yorumları toplayabilmek gibi bir gücüm yok şu anda, hepinize teşekkürler ve evet Sevın Kıprıstadır, görüşürüz. Ayrıca Ülkemden gelip de beni gören ve dahi gördüklerini sabitleyen arkadaşlarım da oldu. Aynen 100'de Feyzaların ( www.eryol.com/caglar/ ) yaptığı gibi Emreler de benzer birşey yaptılar, sağolsunlar. ( http://www.metu.edu.tr/~emre/caglar/ ) Ama ben onlardan habersiz linki vermekteyim, sakın çaktırmayın, çok bakmayın. Hem zaten gıdı aynı, o aynı, bu aynı. Gittim şimdilik.
Not: Sinop. Ah Sezgin...

Çağlar dedi ki...

dolphinblue 27/7/2008
gel teskere gel!

çağlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrr

ösledim len seniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :(

Çağlar dedi ki...

bgocmen 28/7/2008
En büyük asker bizim asker :)))

Allah razı olsun Gökhan ve Feyza'dan (teşekkürler arkadaşlar), onların sayesinde aslan parçası görebildik, gelemesek de göremesek de.... Canım arkadaşım az kalmış çok sevindim, seni artık biran önce Ankara'da görmek askerlik anılarını dinlemek istiyoruz. Kendine çok iyi bak, öptüüüüm.

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 3/8/2008
Çekerim

Baktım buralar çöl. Hem zaten kuyu suyu da tuzlu di mi blog. neyse, olur o kadar. Seveni var sevmeyeni var. Kısmet.

Haber şu: 2 (yazı ile iki) kilo daha gitmiş.
Hadi ben de gittim.

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 3/8/2008
Ahahaha ahaha asıl Çektiri Çağlar

Biraz, az biraz önce insanların yaptığı türden bir banyo yapma şerefine eriştim. Sonrasında da donla bir kere daha tartıldım.
71.5
Hehe.
(Meraklısı için öğlenki ölçüm 72.9 idi. Evet, aradaki fark giysinin yanında akan kir de)

Çağlar dedi ki...

imbirgaripsinbirgaripler 9/8/2008
**

hadi bakalım habire gidiyor durduramıyoruz :) nese çağlar sen gelince gene boğaz kategorisi canlanır özlemişindir. ama fotolara bakılırsa gayet iyi bence.ben de verebilsem keşke öle :) az kaldı dönmene iyi çok şükür :)

Çağlar dedi ki...

zknbçr 11/8/2008
Vizite-çi

PROSPEKTÜSLER. umarım dogru yazmısımdır.
ARAZİ tam anlamıyla.
REFAKATCİ kahve sınırsız.
DIŞARI içerden cok bazen dışları.
ZAMAN oyle böyle geciyor.

Tek özledigim
Karşımda ömrüm
Masada rakı
Az kadı

Çağlar dedi ki...

eryol 14/8/2008
39 kırklareli

gel tezkere..
çağlarım şafak sıkıştırıyor mu?
ehehe

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 15/8/2008
Cevaplamalıyım sanırım, korkarım, umarım... DİKKAT Ek var

Bilen bilir, ben yalan konuşur muyum... konuşmam :P
Sıkıştırmıyor beşinci göbek dedeciğim. Cidden sıkıştırmıyor. Her gün bilgisayardaki o programı açıp baktığımı itiraf etmeliyim ama -gerçekten- sıkıştıran uzun dönem çocukları gördüğüm için net olarak biliyorum ki sıkıştırmıyor. Sıkıştırınca söyleyeceğim, söz.
Meraklısına not; iyiyim, idare ediyorum.

Ek:
Duramayacağım, bir alttaki zkn abime de cevap vermeliyim elimde imkan varken:
Abi, özlem iyidir. Kavuşmanın tadını arttırır.

Çağlar dedi ki...

eryol 15/8/2008
38

dep dep diyola depemiyolaa

ama pastırma eyidir, candır..

Çağlar dedi ki...

jido 16/8/2008
37(Otuz yedi)

Şunun şurasında ne kaldı ki...

O zaman Eryol hesabı;
daş düşebülü ayu çıkabülü diyip
selam edip tüm sevdiceklere
gidelim gari...

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 17/8/2008
Şafak sayanlara inat, Kilosayar Çağlar

Efendim iki haftasonu sonra yine karşınızdayız. Umarız çok bekletmemişizdir.
Sekizinci altınını alan balıkadamdan daha çok ilgi çeken Çağlar onsekizinci kilosunu vermiş bulunuyor devletin kamuflajını(pardon eğitim elbisesini) giyeli beri.
Daha açık anlatmak gerekirse son ölçümden sonra bir kilo daha gitmiş durumda.
Daha da açık anlatımla 70.5 efendim :D
Başlıkta da belirttiğimiz üzere şafağa inat kilo. Var mı yan bakan ;)

Çağlar dedi ki...

jido 18/8/2008
35 (otuzzzz Beeeşşşş)

Biraz daha kilo verirsen
çirkin ördek yavrusu gibi
kara kuru bişey olacaksın ve
ben bunu yüzüne vurucam haberin olsun ...
Tamam yeter ama bu ne yahu ..
Bundan fazlası çirkin olur hem
sen tombulken daha yakışıklısın bi kere :)

Bu arada İzmir'desin...
Gözüne eline diline mukayet ol
asabımı bozma :P

Çağlar dedi ki...

imbir 20/8/2008
***

çağlaaaaar yok olucaksın yakında. şafak saymak için bi çağlar kalmicak :pp
neyse ki çok az kaldı. hadi bakalım :)

Çağlar dedi ki...

jido 21/8/2008
34 niyetine 32 :D

Yaw iş yoğunluğundan İstanbul'u kaçırdım iyi mi ...
Aman be adam kio derdinde ben oturmuş şafak sayıyorum ...

Çağlar dedi ki...

eryol 23/8/2008
30

aha artvine az kaldı :)

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 25/8/2008
Elimden ne gelir ki

Efendim, evet ben kilo saymaktayım ama evet şafak da artık düşünmesem de etrafımdan bana empoze edilir halde. E madem benim şafağımı başkaları bana söylüyor, o zaman da ben onların memleketlerine geldiğimde teneke gazlı içecek olarak tahsil ederim o şafağı. (Gökhan, senden Artvin'i biraz gecikmeli olarak ve aynı zamanda su ile ilk bütünleşme anında bi anlık mavimtırak ve daha sonra da pamuk pamuk bembeyaz aslan sütü olarak alacağım, bilgine)
Kilo konusunda dair, ellemeyin garibi. Bi eğlencesi o, ki zaten o kolalardan bu olayın da anlamı kalmayacak bu son ayda. Ama olsun, yetmişin altına inmek iyi olur sanki (dil çıkararak gülen surat)
Not: İnternetsizdim, bugün gündüze geçtim, belki internetlenirim birazcık, bilmiyorum. Söz veremiyorum Mart ayının sonunda da dediğim gibi...

Çağlar dedi ki...

farmau 29/8/2008
24

Hemşerim az önce şafak sayacına baktım ki 24 kalmış.E bitti bitecek sayılır.Bu arada harika kilo vermişsin tebrik,takdir,övgü hepsi senin olsun örnek almak da benim. İyi bak kendine der kaçarım...:)

Çağlar dedi ki...

CaglarBilir 31/8/2008
Rapor

69.2

Çağlar dedi ki...

Jido 31/8/2008
.

Evet,artık cebime girebilecek ebatlardasın Caglarcım...

hayırlı ugurlu olsun...

Çağlar dedi ki...

Jido 3/9/2008
yyihhahaahha

Allam Allam
19 Diyo Çağğllaarrrrr...
19 ...

Yaw var ya ..
Cidden heyecan bastı bana..
Sanki birlikten çıkacak da
yanıma gelecek adam..
Ne heyecan yapıyosam :D

Çağlar dedi ki...

imbir 5/9/2008
18

eh artık 18 kaldı gün itibariyle hadi bakalım.

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 5/9/2008
Olmayacak şey oldu

Olm blog, var ya bugün çok inanılmaz birşey oldu. Seni aldattım.
Evet evet aldattım ve bunu sana aramızdaki samimiyetten kuşkulanmayacağımızı bildiğimizden dolayı yekten söylüyorum.
Aldattım ve internet buluverdiğim ilk anda seni açmayarak aldattım seni. Sadece bu kadar. Başkalarının bloglarını açtım. Okuduklarımdan da pek hoşlanmadım ya, sonuçta aldatan bir erkek oldum işte.
Ama ben bunu aldatmanın ötesinde unutma, kanıksama, alışma, sıkılma boyutlarında düşündüm sanki. (Zaten bu anahtar kelimeleri o küçük kara kaplı defterciğe yazmıştım yine talihin bir cilvesi olarak(bu yazı olabilirler demek)).
Neyse, derinleşmeden diyelim ki, aldattım ama yine dönüp dolaşıp buraya geldim. Ne kadar buradayım bilmiyorum ama. Görüşürüz yine.
Not: Şu andaki kilomu bilmiyorum, şu andaki şafağımı da Gökhan biliyor.

Çağlar dedi ki...

jido 6/9/2008
..

Hmmm..

Demek öyle...

Çağlar dedi ki...

bekleyen 7/9/2008
acıklama mesajı!

Baska bloglar?
Baska telefonların ustune hem de!!
???!!!

Çağlar dedi ki...

zknbcr 7/9/2008
Dünya küçük

Gün gelir;
zaman geçer,
akşam olur.
Sakaryada biralar içilir.
Dostlara selam olsun.

Çağlar dedi ki...

jido 9/9/2008
!!

Nasıl yani...

Çağlar dedi ki...

eryol 10/9/2008
12

Sakin olalım arkadaşlar, şurada emanet blogu teslim etmeme 12 gün kaldı, ha gayret :D

http://www.eryol.com/caglar.php

O değil de, yedin bitirdin be askerliği çağlarım..

Çağlar dedi ki...

sojo 11/9/2008
patatesli omlet

yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaaaaazzzzzz!!!
geliceksin!

dur feyzayı, nurcan ablayı örgütleyeyim de şimdiden en sevdiğin yemekleri yapmaya başlayalım.. patatesli omletimi acayip geliştirdim, haberin ola :)))) hiç hiç buruşturma ağzını yüzünü ööölleee :))

ha bu arada nedendir bilmem burda dursun istedim:

Nietzsche(varoluşcu filozof):
100 yıl önce -->"beni öldürmeyen acı güçlendirir"

Hz. Bilal (ilk islam müezzini,eski köle):
1400 yıl önce-->"direniyorduk..belimizi kırmayan eziyetler omurgamızı güçlendiriyordu.."

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 14/9/2008
Doktor onayı ile takriben:

68.5
* Bugün çok yediğimiz için eski ölçümler vb. yolu ile elde edilmiş, düzeltmeli değerdir. Oynasa oynasa gram mertebesinde oynar.
* Bir sonraki ölçüm muhtemelen 9(dokuz) gün sonra sivil olarak yapılacak ve burada açıklanacaktır.

Not: Ya da 8 (Sekiz). Ne bileyim kafam karıştı işte. Eğer sekiz ise Gökhan benim sırtıma binecek, ben de o halde iken onun bana ısmarladığı kolayı içeceğim. Hımm, askerlik böyle birşey, evet.

Çağlar dedi ki...

dolphinblue 14/9/2008
http://dolphinindunyasi.blogspot.com/

dönünce ıslık çal bebişim ;)

öptüm kaçtım...

Çağlar dedi ki...

eryol 16/9/2008
06 Ankara

Abov, üzüldüm haline çavuşum :) tüm ankaralılar sırtına binerdi burada olaydın.. üstüne de kasa kasa kola içer çatlardın heheh

Çağlar dedi ki...

jido 18/9/2008
Dörrttttttttttttttttttttttttt...

İnanamıyorum ama öyle hakikaten :D

Çağlar dedi ki...

Alp 20/9/2008
2 (:

bloglarlarini yavaş yavaş okudum...Tahminim 2 kaldı yaf..Gaf ettiysem, af edin (:

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 20/9/2008
Evet

Evet, bugün iki(2).
yarın da bir. sonraki gün sayılmıyormuş. ona "Doğan güneş" deniyormuş.
Bu bilgiden ziyade demem o ki, ben yarın internet şeyedemeyebilirim. Ha zaten her gün şeyetmiyordun ki denebilir, doğrudur.
Neyse, işte öyle.

Çağlar dedi ki...

bgocmen 21/9/2008
Şimdiden Hoşgeldin :)))

Sonunda bitirdin Çağlarcım, geçmiş olsun.....

Çağlar dedi ki...

eryol 22/9/2008
şafak doğan güneş..

:)

ama telefonun kullanım dışında diyor.. Nasıl konuşacağız yarın??

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 22/9/2008
Hımm

Bilmiyorum. Acep hat kapandı mı. E faturalı hat. Hıımm bi kere daha. Acep ödenmemiş fatura mı var. Hıımmmm. Bilmiyorum. Bilmiyorum.

Çağlar dedi ki...

sambadi 24/9/2008
çıtır sivil Çağlar Bilir yeniden aramızda :)

Çağlarımız, Bilirimiz, dün itirbariyle askeriye ile tüm irtibatını kesmiş olup, hayatına yeniden sivil olarak devam etmeye başlamıştır.. Bakalım bakalım, verilen kilolar geri alınacak mıdır? :)

Çağlaaaarr.. yaz bişiler anacım.. meraktayız..
di mi bilogcugiller?

Çağlar dedi ki...

isimsiz 24/9/2008
Hadi geçmiş olsun

Aile memleket, arkadaş hasreti gibi şeyler yüzünden bir iki gün verelim çağlar a. Hemen yazı beklemeyelim. Ben buradan kendisine, büyük geçmiş olsun diyerekten selam gönderiyorum.

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 24/9/2008
Bittigibisanki

Son düzlüğe 68.5 ile giren Çağlar fotofiniş objektifine tam bir jamaikalı gibi poz verirken de aynı kiloda idi. Sabah ülke semalarında iken gördüğü anne sarmaları, börülce salataları vb. ani iniş yapmasını sağlamışsa da gün sonunda edinilen yeni pantolların yüzü suyu hürmetine benzer kilolarda ve dahi bedenlerde kalmaya gayret edeceğinin sözünü ziyarette bulunan tüm hayırlı olsunculara vermiş durumdadır bizim bitli.
Değerlendirme yok, yeni yazı var mı sorusuna cevap yok. Biraz dinlenmeliyim. Uyandığımda havam ne olursa ona göre davranacağım. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum.

Çağlar dedi ki...

imbir 25/9/2008
**

çağlaaaaaar geçmiş olsun,gözün aydın hoş geldin tekrar :)

Çağlar dedi ki...

Tülay 25/9/2008
Geçmiş olsun

Askerden gelen bir arkadaşıma "gözün aydın" demiştim. "Onu bana söylemeyecektin" diye cevap vermişti o da. "Yok doğru söyledim. Bildiğin yerlere, sevdiğin insanlara kavuştuğun için gözün aydın." dedim.
Gözünüz aydın sizin de...

www.tulaysahin.net

Çağlar dedi ki...

dolphinblue 25/9/2008
çağlaaaaaaaaaarrrrrrrrrrr

en kısa zamanda güncelleme bekliyoruz senden haberin olsuuun!

Çağlar dedi ki...

KeLLe 26/9/2008
Haydin

Gözümüz aydın olsun :)

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 26/9/2008
Cevap niyetine

Sağolun arkadaşlar. Eğin kafanızı, yeni yazı geliyor, değmesin.