12 Ağustos 2006 Cumartesi

Güveç Lokantası

Eğer bu bılog tantanasında kendimi anlatıyor isem, Yörükhan Güveç Lokantası'nın buralarda yer tutmaması mümkün değildi. Aklıma anca, bugün orada yine yemek yiyince geldi, şimdi yazıyorum.

Bu Lokanta Aşağı Öveçler Mahallesi 7. Cadde Pazaryeri karşısı Ankara adresinde. Altuntaş ailesi işletiyor. Adı güveç ama sadece güveç satmıyor, tencere yemeği, ev yemeği gibi kavramlarla anlatabiliriz sanırım buranın yöntemini. Erol abi asıl işi gereği tüm Türkiye'yi dolaşmış, Muğlalı, damağı ince birisi. Nurcan hanım da titiz, hamarat ve mutfakta başarılı birisi. Sonuç bize kilo olarak dönüyor.

Bugün(12 Ağustos 2006) akşamı teşrübe adında arge faaliyeti(Erol abi öyle dedi) yemeği yedim. Bu yemek Kilis yemeği. kuşbaşı kuzu eti ve kuşbaşı doğranmış, kızartılmış patlıcan kızartılmış kuşbaşı doğranmış ekmek parçaları üzerine döşeniyor. Et ve patlıcanın üzerine de yoğurt. onun üzerinde de kırmızı pul biber. Yuttum.




6 yorum:

Çağlar dedi ki...

isimsiz 25/10/2006
:D

Yörükhan Güveç'in resmi internet sitesimidir burası... Sanırım senden hesap almıyorlardır...

Çağlar dedi ki...

isimsiz 4/10/2007
memnunıyet

guvec gercekten cok guzel bır yer yemeklerı muthıs....bız sureklı musterisiyız.....
hafta en az 3 kez gıderızz.. yuksuk corbası ve keskegı muhtesem hele bır de ıncır uyusturması var kı gercekten gıtmege deger.....onerırım....

Çağlar dedi ki...

isimsiz 4/10/2007
memnunıyet

guvec gercekten cok guzel bır yer yemeklerı muthıs....bız sureklı musterisiyız.....
hafta en az 3 kez gıderızz.. yuksuk corbası ve keskegı muhtesem hele bır de ıncır uyusturması var kı gercekten gıtmege deger.....onerırım.... ben betül.....

Çağlar dedi ki...

isimsiz 30/4/2008
yemekler

yemekleriniz yapan (fatma ve ayşe) hanımın eline sağlık.yemekleri çok güzel yapıyorlar

Çağlar dedi ki...

selcuk 21/10/2008
ankara da yemek yenecek tek yer :))

yemeklerin tatlilarin en guzellerini birarada bulabileceginiz tek yer guvectir, yemekler aile sevgisi ile servis yapilmaktadir. iste o zaman tam olarak yemek yediginizi anlamaktasiniz. Erol abi Nurcan abla sizinle birebir ilgilenir.
yemeklerden sonra ki dag cayi ve muhabbetleri yemekten sonra ki tatlinin uzerine tekrar tatli yemis gibi olursunuz... incir uyusturmasi tatlilarini mutlaka deneyin :)) ve Nurcan ablaya da mutlaka tarifini sorun :) inanin 4sene hergun ugrastim ve her seferinde bi parcasini ogrendim sorarsaniz yapabiliyormusun diye :) hayir yapamiyorum:)) guvercte herseyi bulursunuz mutlaka gidin eminim ki sizde birakamazsiniz...

Çağlar dedi ki...

selcuk 21/10/2008
ankara da yemek yenecek tek yer :))

yemek ve tatliyi aile ortaminda yemek isterseniz mutlaka gidin ancak bagimlilik yapiyor dikkat edin:) orada musteri kavrami yoktur herkes aile den sayilir. Erol bey Nurcan Hn.; sizinle birebir ilgilenir. hele birde yemekten sonra dag cayi ile muhabbet tekrar dan tatli kivamindadir. mutlaka incir uyusturmasi ile geceye son verin ve mutlaka Nurcan Hn. dan tarifini isteyin :) ben 4sene ugrastim ama alamadim:) her gun biseyler ogrendim ancak yapabiliyormusunuz derseniz yine de yapamiyorum:)
aslinda anlatmak bosa ankaraya gidenler mutlaka ugrasin ve gorsun, bazi seyler anlatilmaz yasanir derler ya gercekten dogru sadece gidin ve gorun :))
Erol bey; Nurcan Hn. sizlere cok tesekkur ederim...