2 Temmuz 2007 Pazartesi

Kutlu Temmuz Ayı


Efendim, malumunuz olduğu üzere epey hararetli ve hareketli bir Haziran ayını geride bıraktıktan sonra bizce çok önem arzeden Temmuz ayına vardık evelallah.
Şimdi mirim, asıl konuya geçmeden önce belirtelim ki bu haziran ayı bizi pek bir salladı. Patır patır doğanlar mı dersiniz, kafamızı kaynatan sıcaklar mı dersiniz bilmem ama ilgili ayımızın gündemi herbirimizde ayrı ayrı yer etti. Yani arayan bulur, kendi doğum vaktini bu kalabalığın içine taşıyarak ayın kutlama değerlerinde re-valüasyon yaratanlarımız bile vardı. Biz de kendi çapımızda -ki çevremiz ile çapımızın oranı bu ay itibariyle hayli değişti, onu da ayrıca anlatacağız- bu eğlencelere iştirak etmeye gayret ettik. Buna rağmen tenkit edildiğimiz de oldu hani ya, ne yapalım, mukadderat.
Taşınanlar vardı.
Gidenler vardı yine.
Gidecem diyenler.
Biz bu hengamede ortam ile çok ilgilenemedik gördüğünüz üzre. Gerekçemiz ise sağlam. Ailemiz memleketten ziyaretimize geldiler efendim. Ailemiz dediysek anne ile baba. Küçük bey teşrif etmediler.
Onbeş günlük bir aile saadetinden sonra dün itibariyle yolcu ettik kendilerini, vardıklarını öğrendik, biz de dönüp anne ile babanın elzağızlarıyla temizlediği evi kürkçü dükkanına çevirmek için gerekli çalışmalara başladık.

Bu saadet döneminde kısaca şunlar oldu:
Eymir'e gidildi, Emre'ler sağolsunlar.
Anıtkabir'e gidildi.
Misafir ağırlandı.
Güvec'e gidildi.
Özel başlık açarsak, şunlar yendi(yanlış anlaşılmasın, evde yenenler bunlar...);
Bulgurlu semizotu, kuzu kapama(ki bekar evi koşulları ile bu bir rekordur şahsımca), muhtelif pilavlar, mantar sote, kısır, antalya usulü piyaz, sürüyle meyve, damacanayla çay, vs.vs.vs.vs.

Ayrıca alşveriş çılgınlığı yaşandı bence.  Bir evin dönmesi için ne kadar çok alışveriş yapılırmış, unutmuşum. Biz tabi tek tabanca, basit yaşıyormuşuz.
Bolca yeme ile ilgisi olmayan, eskiden de aslında sorunum olan "gardrobumun beni terketmesi" derdine el attık topluca. Aslında yanlış tabir kullanmamak lazım. Pantolonlar tüm sadakatleri ile duruyorlardı orada, benim belim onları terketti aslında. Bel dediysem, köt köbek hepsi birden.. Yani sözün kısası, gittik pantol aldık ve yeni beden numaramıza alışma sürecine girdik.

Paşam, sen Temmuz dedin Haziranı sakız ettin, ne iş.

Tamam, bu kallavi girizgahtan sonra Temmuzu cart diye getirelim o zaman. Efendim bu Temmuz pek hareketli biliyorsunuz ama hepimizin doğal gündemi olan seçimden, sıcaktan falan bahsetmiyorum. Bunlar zaten üstümüze üstümüze geliyorlar, geçelim. Benim için biraz özel kaçacak bir önemi oluyor bu ayın. Şöyle ki:

Bu temmuz itibariyle (aslında temmuz sonu da, kutlu temmuz ayı şenlikleri şimdiden başlasın diye erken yazdım) şu gördüğünüz blog(internet günlüğü) bir yılını dolduracak. Bu bloo açmamıza vesile olan arkadaşım Gökhan'ın bloo da aynı şekilde, bir yaşını kutlayacak sessizce tahminen.
Ama asıl önemlisi, ve hatta en önemlisi, bu blogculuk işinde tutunmamızı sağlayan, elimizden tutan, farklı okuyuculara açılım yapmamız için kapı olan, farklı arkadaşlar edinmemizin de sebebi olan, kendisi de pek sevimli, kibar, naif, ince halleri ile vazgeçilmez bir arkadaşımız haline gelen, görüşemez ya da haberini alamazsak meraktan öldüğümüz, bu sene içinde çok şey paylaştığımız zuleyla'nın da şu an itibariyle arşivinin tarihine göre blogunun doğumgünü bu ay kutlanacak, ve dahi kutlanmaya başlamalı aslında. Kimse alınmasın lütfen ama zülün bende yeri farklıdır, kendisine atfen şöyle bir yazı parçası yazmak için bu kadar beklemiş olmama ben bile inanamıyorum ama bu da benim vefasızlığımın bir örneği olsun, diyerek bu yazıyı tamamlayayım.

Kutlu olsun.




24 yorum:

Çağlar dedi ki...

hbasak 2/7/2007
iyi dilekler

Sevgili çağlar, misafirlerin hoş gelmiş, güle güle gitmiş olsun; tez zamanda Allah kavuştursun...Temiz evin güle güle kirlensin...yiyip içtikleri afiyet olsun (piyazın antalya usulü olanının tarifini bir ara yazıveresin), pantolonların üstünde paralansın, blogun nice yaşlara ersin..Kutlu Temmuz ayı hepimize mübarek olsun...

Çağlar dedi ki...

yicemkelleyi 2/7/2007
şimdik şöle oluyor

kimse alınmıyor,endişeye,açıklamaya,belirtmeye gerek yok.
zira herkesin gönlünde her-kesin,şeyin yeri ayrı oluyor
aynı olan var diyen avcunu yalıyor
mutlaka birinin attığı gol yediğinden fazla oluyor...

çağların sanal alanı,eryol'un mekanı (ayıptır sölemesi ulaşmaya çalışınca acsess denied yazdı da mekanın ana fikrini çıkaramadım) ve de züleylanın story'si iyi ki doğmuş,kutlu ve de mutlu olsun....

bunun için 15 kasım'ı mı beklemeli mi bilmem ama bende averajın yüksektir bilesin...

Çağlar dedi ki...

pelin 3/7/2007
iyiki doğdun çağların sanal alanı

şu haziran bende de pres etkisi yaptı, madem kutlamalar ayı o zaman temmuza sahip çıkalım :)
Şaka 1 yana 1 sene buralarda olmak nasıl bir şey ? Sadece yazmak değil bazen arkadaşlarımı takip etmek bile vakitsizlik sebebi ile zor hale gelirken
senin herkesi sıkı takip ettiğini kargalar uyurken yazı eklediğini de biliyorum
( sorun bende demek ki ) bir de onu yaptım bunu yedim bunu da aldım şeklindeki bu yazıya bayıldım :D sen anlarsın :))))

Çağlar dedi ki...

sevenmonths 3/7/2007
naparsın...

hayat be işte birader...
tek tek söküp alıyor yılları bizden...
e bloglar da yaşlanıyor tabi bizim gibi, yaşlandıkça da olgunlaşıyor (teselli edelim kendimizi dimi) ;)

vatana millete hayırlı uğurlu olsun blog doğumgünleriniz...

Çağlar dedi ki...

atalet 3/7/2007
..

caglarım bilirim..
ne güzel.. dokundurma da..olsa.. uydurma d. günü de olsa..
bahsedilmek efendim burda..
dolfin çatlasın =P
bak ben yengeç.. nasıl da çevre ediniyor.. =)
bi de
senin de blog d.gününü kutlarım efeem..
hatta izninle..
yaşımın verdiği avantajı kullanıp..
yanağından bi de kocaman öperim..
kutlama için.. =)

Çağlar dedi ki...

dolphinblue 3/7/2007
...

çağlar pek yüz vermiyor bana

o yüzden kıskanmama hakkımı kullanıyorum bende

hem benim yükselenim terazi sanırım onla idare edicem bu ara yengeç olmak o kadar çok yordu ki beni

sonrdan olmak isteyenlere kapım sonuna kadar açık yani...

ben blogcuda erkek yengeç arıyorum

yorumu okuyan olursa bana uğrasın bi zahmet

bloğunda yengeç burcundan sanırım ondan anlayabilmekte zorlanıyordum ben :)

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 3/7/2007
ya ne alakası var

* Başak:
Temennilerin tamamı için teşekkürler. Piyazı şimdi burada yazıversem mi ki. Yok yok. bi ara ona özel bi yazı şeyedelim...

* Kelle:
Fitbol bilmiyom ;)
Eryol gezdiği gördüğü yerleri, orada yediklerini, yaşadıklarını, kızdıklarını.. velhasıl yaşadıklarını yazar, seyrek yazar ama eğlencelidir. O vakitki sorun tahminen geçicidir. Şimdi bak bak, düzelmiştir.
Sağolasın kelle, 15 Kasım... 30'u bombalıyacaz bir daha geldiğinde. Yuh ulan.. 30 .. oha bea... ehe..

* Pelin:
Valla bazen çpk eğlenceli, bazen çok yorucu, bazen rahatlatıcı, bazen sıkıcı geçti/geçiyor bir yıllık blogculuk. Yani hayat gibi. Ne eksik ne fazla. Özel bir şey olmadı, ama bağımlı etti kendine. Bu sabah düşündüm, blog yokken ben inderneytte elimi kolumu sallayarak gezinmiyormuymuşum acaba dedim. O kadar yani. Takip ettiğim sayfalar bittiğinde de interneti bitirdim sanıyorum. O kadar yani... Ama yeni bloglara da bakmıyorum halihazırda izlediklerime ihanet olacakmış gibi düşündüğümden. Ne değişik di mi.
Anladım anladıım ama benim aldıklarım da pantolla kemerdi. O kadar. Bi adam için elzem olan şeyler. Harbi :)

* Sevın:
Tebrikler için teşekkürler. 1 yaşında daha blog. Dişleri çıkcak daha, emekliyor abisi... (Öf ne kadınsı cümle oldu, öeaahh)

* Atalet:
Çatlasa nolucak, yerden bitme bişi işte :P
Ateş olsa.. teey teey...
Yanak benim, kirası da yoktur. Buyrun :)

* Dolfin:
Yüz mü vermiyorum. E ne diyeyim ki ben şimdi. Astarını da istiyosun. Baksana şu yorumundan bile belli, tırsıyoz :)
Şaka bi yana, benim bloon boğumgünü 24/7 .. yani pek bilmem ama sanırım dediğin burcu atlıyor. Ben erken yazdım bu yazıyı.

Çağlar dedi ki...

imbirgaripsinbirgaripler 3/7/2007
aha koştum geldim

allah kavuştursun.kısa bir zamanmış ama pek güzel geçmiş ne güzel.şu yeni beden olayını ben de yaşıyorum ühü ühü kpss den dönüt ve düzeltme olarak aldığım 4 kilo fazlalıkla dolaşıyorum. neyse ama azimliyim verecem.gidip yeni kıyafet almayacam .bence sen de kendini fazla alıştırma. eski kıyafetler yine gözünün önünde olsun derim ben kardeş tavsiyesi :))

Çağlar dedi ki...

dolphinblue 3/7/2007
bana ha!

sensin yerden bitme!

boy aynası göndereceğim sana

bu bloğun burcu aslan oluyor sanırım

Çağlar dedi ki...

kevserbanu 4/7/2007
Ben de ben de ben de...

Hmm özet yazısını okuduktan sonra sıcaklardan ve günemden hiç etkilenmeyen ben bu blog yaşı kutalamalarıyla ilgileneyim. Ayın 24ü olayını hemencecik kutlayayım.

Züleyla'ya benim de özel bir yazı yazasım var ama niye ben de erteleyip durdum bilmiyorum. Ben daha atraksiyonlu bir tarih bekliyorum ya da . Face to face vakasının hemen ardından mesela :)

Çağların Sanal Alanının yeni yaşını kutlar çevresiyle çapı ve ünü arasındaki korelasyonun olumlana olumlana değişmesini dileriz :p

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 4/7/2007
aharareheyy

* İmbirgaripsinbirgariplerinisiyevişkayineronoğullarındaniyekesonya:
Eski kıyafetler gözümün önünde ve yaşla bakıyorum... hatta bi dene pantolun fermuarını patlattım, o derece. Neyse, bir umut.. evet.

* Dolfin:
Sayın okuyucu, bakınız burada da bir "yarası olan gocunur" vakası yaşanmakta, görüldüğü üzre. Doktorlar bu durumlarda pek bulaşmamayı, kendi hallerine bırakmayı öneriyorlar, siz de buna uyunuz rica ederim. :)))))))

* Banu:
Nerdesin len. Git, git.. cezalısın. kaçırdığın yazıların hepsini oku, yorum yap. çabuk. :)

Çağlar dedi ki...

0sojourney0 4/7/2007
parmak kaldırıyorum hocam, görmüyosunuz??!!

burayı özlemişim, ne zamandır sadece kendimle ilgileniyordum, iş, güç, bi girilen bi çıkılan şahane depresyonlar -ki en yenisi pek bi afilli :)- bilirsin beni işte..

neyse, demem odur ki tebrik eder, yazılarının ve fikir büzüşmelerinin devamını dilerim. ayrıca bir teşekkürü de kendim için borç bilirim ki hatırlarsan bir kaç ay önce sayende blogla tanışmış ve burada kendimi ifade edebilme, bunu yaparken cümle ahaliyi kah daraltma kah kahkalara boğma (amma narsist bişeyim..) şansı elde etmiştim..

şimdilerde ise blog yazılarımı kendi beynime nişanladığım dededen kalma bir beylik tabanca şeklinde kullanıyorum..

ve züleyla...

yine sayende tanıştığım, sonra farkındalıklarımızın ve zaman zaman hayatın tenimize dokunan yanlarının aynı sızıyı hissettirdiğini farkettiğim güzel saçlı, deniz kokan kız...

bir kutlama da onun için bırakıyorum buraya..

ha bu arada; feci depresyondayım diyorum, güveç diyorum, gidelim, muhabbete oturalim da kafam dağilsin biraz diyorum..

heyyy, kime diyorum??!!!

iyi davran bana :))))

Çağlar dedi ki...

vivaforever 4/7/2007
Haziran'ın ama

Temmuz ayı benim de kutlu ayım.. (yok valla kıskandım falan değil öyle..)
Niye kutlu olduğuna gelince (aslında bazı maddeler itibariyle kutlu olduğu tartışılır da neyse karıştırmayalım.. :)
1- 1 Temmuz itibariyle Amasra'da yaşamaya başlamamım 7.yılını doldurdum, Amasra'daki 8. yılımdan bu satırları yazıyorum..
2- 1 Temmuz itibariyle 657'ye tabi memur oluşumun da 7.yılını doldurup, 8.yılına girmiş bir memure olarak bu satırları yazıyorum.
3- Temmuz'un kaçı olduğundan emin olmadığım bir gününde Sevgili Düş'ün dediği gibi şimdiki eşim eski sevgilim ile yüzük taktığımız aydır kendisi..
4- 8 duble rakı içip evinin yolunu bulamadığım ve sonrasında rakıdan uzak durduğum ayın da bizzat kendisidir Temmuz ayı..
sonra sonra
5- Annemin doğum gününü içinde barındırıyor kendisi
6- Blogcu olmasından ve tanımış olmaktan dolayı çok mutlu olduğum Sevgili Çağlar BİLİR'e ait blogun doğum ayıdır Temmuz..

bi tanede de son dakika kutlaması ekleyeyim

7- Sevdiğim iki blogcu arkadaşın nikahlarının gerçekleşeceği aydır Temmuz.. :)))))(galiba benimkiler bitti burada nokta koymam gerekiyor.. :))

Yani Haziran, Temmuz, Eylül önemi yok kendimi mutlu hissettiğim 12 aydan biridir Temmuz bu sebeplede kutlu Temmuz'um demekte bir sakınca görmüyor ve senin başlangıcını yaptığın kutlu Temmuz'a ortak oluyorum izninle..

Blogunun da doğum günü kutlu olsun ama öyle geçiştirilmiş doğum günü kutlaması oldu gibi saymıyoruz bunu ve 24 Temmuz'da özhakiki Çağlar'ın Sanal Alanı doğuş partisini bekliyoruz..

Ve Züleyla..
O kesinlikle bambaşka bir insan.. yerinin senin yanında farklı olmasına da kimsenin kızıp alınacağını sanmıyorum çünkü herkesin yeri herkeste farklıdır ki Züleyla bir çoğumuz için yeri farklı olan bir yürek..

(yine uzadı yorum..dilimin ayarını bulacağım bigün kim bilir belki bulduğum gün Temmuz'a denk gelir.. :))

Çağlar dedi ki...

pelinsworld 5/7/2007
senin için

temmuz tam anlamıyla kutlama ayı olacak :)))))

Çağlar dedi ki...

bittercokemel 5/7/2007
ablanı ne çabuk unuttun ?

bu sefer yazınla ilgili yorum yazmama hakkımı kullanıyorum..
çok üzüldüm bana haber vermediğin için...
aşkolsun falan yani :)))))))))

Çağlar dedi ki...

hayat1987 6/7/2007
.)

temmuzun senin için ne kadar önemli olduğunu gördük ve anladık blog yıldönümün kutlu olsun bilare günündede gelir kutlarız ama düğününü unutmuşun aşk olsun insan erkek tarafı olarakda davet eder bizi :) hiç hatırımız yok sende o kadar kaçırdık seni kurtardık bitterin fırınından götürdük bide tatil yaptırdık annenle babanla görüştürdük yazıklar olsun sana :) aşk olsun yani başka bişi demiyorum

Çağlar dedi ki...

vivaforever 8/7/2007
Açıklama talep etsek

Hayranların bu kutlu Temmuz ayında senden tek bir cümle bekliyor:
"Panik yok, hâlâ bekarım.." :P

(ya bu yorumu Dolfin okumasın tamam mı şimdi kızar mızar korkarım ben.. :))

Çağlar dedi ki...

zuleyla 8/7/2007
***

benim buraya bir teşekkür borcum vardı...

Çoookk teşekkür ederim zarif sözlerin için... :)

Çağların sanal alanının doğumgünüsü de kutlu olsun...

İyi ki varmış...

Saygılar...
:)

Çağlar dedi ki...

lafuguzaf 8/7/2007
Kutlu olsun :)

Ben de bu ay gidenlerden oldum...Aniden ve çok hızlı başladı blog benim için...Onunla birlikte yuvarlandım sanki...Sonra kenara çekilip kendime baktım...Daha sakince, usul usul dönüşüp geri döndüm.
Blogun doğumgünü kutlu olsun...Arşiv tarafımdan epey karıştırılmıştı...Yeni yazıları bekliyoruz efenim...

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 8/7/2007
Nolmuş noollmmuuşş

* Sojo:
Ulen sanki kötü davranıyorum, peh :)
Blog dediğin boş bir kağıt parçası, onunla kendini öldüremezsin, ama iyi dolduruyorsun kağıdı.
Ama bana sorarsan hızlı girdin... Bi laf vardı, Türk gibi başla, İngiliz gibi bitir... gibi bişeydi. o geldi şimdi aklıma. Hem ben güveç dedim, sen buruştun.
Ha bi de... zül de senin saçlarını beğeniyor.

* Viva:
Ha ne, işinle mi evlendin, nedir :P
Şaka tabi, sana da kutlu olsun temmuzun tüm güzellikleri.
Ayrıca nikah konusuna açıklık getireceğim az aşağıda, azz sonra :P

* Pelin:
Nihihaho, yok öyle bişi.

* Bitter:
Ablacım valla yok diyom kaçan birşey.

* Hayat:
Düğün vardıysa da erkek tarafı yoktu :) O nedenle kızma bana.

* Viva:
Gel burada açıklayayım.
Öncelikle İnanmayacaksannız ama düğün yapılan şehirdeydim düğün günü. Yani bas bas bağıran ben dün itibariyle dünya üzerinde istanbula en uzak noktada olmaya çalışırdım diye bekliyordunuz değil mi... Ekmek parası zorunlulukları ilahi bir şekilde beni İstanbula çekti işte. Ama ehe, ve hadi ehehehe ki.. düğünden kaçabildim, sonuna yetişebildim, gelini teselli edebilip, imzayı basmadan otobüse binebildim. Böyle birşey yani.
Kimin ilgisini çektiğini bilmemekle birlikte, demem o ki, evet panik yok, hala bekarım.

* Zuleyla:
Nihayet, ses verilebildi.

* Lafugüzaf:
Temmuz dönüşüm ayı demek, temmuz. eh peki o zaman. Bu şekilde de hoşgeldin :)

Çağlar dedi ki...

sharquteri 10/7/2007
Son turfanda yorum

Valla geç olsa da ben de bir iki kelam etmeliyim ki yazı arşiv odasına kalkabilsin.
Öncelikle blog yaşını kutlarım çağlar, benim bebe de ağustos ayı ortalarında alacak yaşını.

Seni dolfin tv de izledim abi, ama yadırgadım çok fena, bir kere efsane berberin kestiği ense yoktu, bir de laptap... Bu şartlar altında çağlarbilir tamamlanmış olur mu bilemiyorum? Olmasın böyle çağlarbilir...

Saygılar

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 10/7/2007
hemmeen şurayı da cevaplayalım

* Yecaittin:
Kafan mı karıştı da h li q lu kasap olarak gelmişin, nedir :)
Leptap hemen sağ cenahta masanın yanındaki boş sandalyede oturuyor ve caddeden geçen kızları kesiyordu, kadrajdan kaçmış :P
Ense ise o fotodan 2 gün önce yine Muharrem abinin ellerinde idi, yanlış olmasın. Sadece o da o an itibariyle fotoda arkada kalmış :)
Kaygı yok yani, benim.

Çağlar dedi ki...

vivaforever 28/7/2007
neredesin

Ya Çağlar.. blogunun kuruluş yıldönümü dolayısıyla burada kutlama töreni olması gerekiyordu ama sen bizi piyaz ile bıraktın gittin.. Ben havai fişekleri almış, günün anlam ve önemini belirten konuşmamı bile hazırlamıştım..
Kutlu Temmuz ayı bitmeden bloguna sevgi, ilgi, şefkat göstermen lazım..
Yokluğunda çok kitap okuyup, ağlıyor..
Neredesin sen diye.. (Neredesin diye bir şarkı vardı Mustinin aklıma o geldi..yoksa blogunun ruhsal durumu gayet iyi.. ama seni özlemiş gibi bir hali var, bizim gibi.. )

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 28/7/2007
boşver kız viva

* Viva:
Doğumgünü... kutla sen. Ay başından itibaren kutlayalım dedik, yalan oldu. Akran var şurda dedik, o da gider oldu. Boşveerr.
Not: Aaa farkettin mi, demin son yazının yorumlarını çatır çatır cevapladım eğlenerek.. Şimdi bir anda hüzünlendim, iyi mi.