3 Kasım 2007 Cumartesi

Tat


acı
yumuşak
tuzlu
soğuk
sulu

elastik
sıcak
tuzlu
baharlı

kaygan
acı
baharlı
yağlı
sulu
yapışkan

sıvı
çok sıcak
dumanlı
baharlı

çok baharlı

ağır tatlı
kaygan
acı

tatlı
yapışkan


8 yorum:

Çağlar dedi ki...

atalet 3/11/2007
..

çemen..
sürk..
hindi sucuklu yumurta..
domates reçeli..
andız pekmezi..

tuhaf bi içecek..

ama hangisi hangisi.. sen sıraya koy bakalım
=)

Çağlar dedi ki...

xLethex 4/11/2007
:)

ben

gene

bir şey

anlamadığım

için

şöyle

bir

şirinlik

yapıp

durumumu

kurtarsam

aşağıdan

mutfaktan

burnuma

efil

efil

karnıyarık

ve

pilav

kokusu

gelirken

Çağlar dedi ki...

alpernatif 5/11/2007
:D

Ben olaya kendi açımdan bakayım

Müjde Ar
Nil Karaibrahimgil
Nuri Alço
Ajdar
Kadir İnanır
Aysel Gürel
Beeeen

Çağlar dedi ki...

imbirgaripsinbirgaripler 5/11/2007
**

acılı ezme
lahmacun
bu da çemen gibi bi şey.\mesir macunu da olabilir karabiber acısı,zencefil acısı veyahut:)
çorba
acı tatlı nası olur anlamadım
en sonuncusu tulumba olabilir

Çağlar dedi ki...

somebuddy 5/11/2007
yarasın :)

afiyet olsun Çağlar.. bir sürü acılı yemişsin.. adana, urfa veya antep sofralarından biri zannımca.. ama güveç değil herhalde.. çünkü böyle 3-5 satırla geçiştirmezdin güveci.. uzun uzun yazardın :)

ha bir de ben olsam, tatlıdan sonrası için şunu yazardım:

sıcak.. sımsıcak..

:)

Çağlar dedi ki...

atkadehielinden 5/11/2007
...

ılık süt
ılık çorba
ılık çay
yoğurt
ballll
reçell

Çağlar dedi ki...

gergin 5/11/2007
Beslenme çantamın repertuarı..

En iyisi "Yeni başlayanlar için Çağlarbilir" diye yeni bir kategori aç.
Sonra bu "iki üç" diye devam etsin.
Gerçi ben ilk bölümü geçtim diye düşünüyordum.
Çünkü bunların gıda maddesi olduğunu anlayabildim.
Ancak bu defa da yorum yazmaya beslenme çantamın repertuarı yetmedi.

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 7/11/2007
tatlıcevapçı

* Atalet:
Anacım sen beni çok iyi izliyosun. Nerede ise hepsi doğru, sırasını ve eksiklerini yazıp toparlayıvereyim, yekün cevap olmuş olsun:

Karışık bişeybişeyli esmer ekmek,
Domates,
Beyaz peynir,
Hindi sucuklu yumurta,
Cevizli, beyaz peynirli çemen,
Adaçayı,
Sürk,
Andız pekmezi,
Domates reçeli.

Sırasıyla bir kahvaltıda yediğim şeyleri yerken düşündüm. Acaba tatları düşünüyor muyuz yerken dedim. Böylelikle yazı konusu çıkıverdi. Yedikçe yazdım yani.

* Letiş:
Kız, pilav pirinç pilavı idi di mi. Çok kral bir ikili. Karnıyarık, pilav.

* Alper:
Tatlıların tatlısı Alper abimiz. Yapış sen hep.

* İmbir:
Hepsi herşey olabilirdi. Benimkiler bunlardı, Atalet'e verdiğim cevapta. Anahtar, kahvaltıda aslında ne kadar da çok acı şeyler yediğimizde... Yani ben o kadar acı olunca farkettim öğünlere dair genel bir tat kararımızın olmadığını.

* Sambadi:
Tabii ki, Güveç değil. Onları uzun uzun, ayrıca yazıyorum, biliyorsun. Ve bak işte demek istediğim bu idi. Bizim öğünlere dair tat kararımız yok. Acı denince aklımıza -mesela- "öğlen yemeği" gelmiyor. Bence şaşırtıcı bir konu bu.

* Kadeh:
Reçel doğru :)

* Gergin:
Merhaba abi.
Yeni başlayanlar için serisi yapmak isterdim aslında. o kadar da kendimi beğenmiş biriyim. Ama bunu okuyucuya çaktırırsam kızarlar, ayakları kesilir di mi. O nedenle aramızda kalsın, sağ kolon gizlice o işi yapıyor ;)