imbirgaripsinbirgaripler 5/11/2007 ** acılı ezme lahmacun bu da çemen gibi bi şey.\mesir macunu da olabilir karabiber acısı,zencefil acısı veyahut:) çorba acı tatlı nası olur anlamadım en sonuncusu tulumba olabilir
somebuddy 5/11/2007 yarasın :) afiyet olsun Çağlar.. bir sürü acılı yemişsin.. adana, urfa veya antep sofralarından biri zannımca.. ama güveç değil herhalde.. çünkü böyle 3-5 satırla geçiştirmezdin güveci.. uzun uzun yazardın :)
ha bir de ben olsam, tatlıdan sonrası için şunu yazardım:
gergin 5/11/2007 Beslenme çantamın repertuarı.. En iyisi "Yeni başlayanlar için Çağlarbilir" diye yeni bir kategori aç. Sonra bu "iki üç" diye devam etsin. Gerçi ben ilk bölümü geçtim diye düşünüyordum. Çünkü bunların gıda maddesi olduğunu anlayabildim. Ancak bu defa da yorum yazmaya beslenme çantamın repertuarı yetmedi.
caglarbilir 7/11/2007 tatlıcevapçı * Atalet: Anacım sen beni çok iyi izliyosun. Nerede ise hepsi doğru, sırasını ve eksiklerini yazıp toparlayıvereyim, yekün cevap olmuş olsun:
Karışık bişeybişeyli esmer ekmek, Domates, Beyaz peynir, Hindi sucuklu yumurta, Cevizli, beyaz peynirli çemen, Adaçayı, Sürk, Andız pekmezi, Domates reçeli.
Sırasıyla bir kahvaltıda yediğim şeyleri yerken düşündüm. Acaba tatları düşünüyor muyuz yerken dedim. Böylelikle yazı konusu çıkıverdi. Yedikçe yazdım yani.
* Letiş: Kız, pilav pirinç pilavı idi di mi. Çok kral bir ikili. Karnıyarık, pilav.
* Alper: Tatlıların tatlısı Alper abimiz. Yapış sen hep.
* İmbir: Hepsi herşey olabilirdi. Benimkiler bunlardı, Atalet'e verdiğim cevapta. Anahtar, kahvaltıda aslında ne kadar da çok acı şeyler yediğimizde... Yani ben o kadar acı olunca farkettim öğünlere dair genel bir tat kararımızın olmadığını.
* Sambadi: Tabii ki, Güveç değil. Onları uzun uzun, ayrıca yazıyorum, biliyorsun. Ve bak işte demek istediğim bu idi. Bizim öğünlere dair tat kararımız yok. Acı denince aklımıza -mesela- "öğlen yemeği" gelmiyor. Bence şaşırtıcı bir konu bu.
* Kadeh: Reçel doğru :)
* Gergin: Merhaba abi. Yeni başlayanlar için serisi yapmak isterdim aslında. o kadar da kendimi beğenmiş biriyim. Ama bunu okuyucuya çaktırırsam kızarlar, ayakları kesilir di mi. O nedenle aramızda kalsın, sağ kolon gizlice o işi yapıyor ;)
8 yorum:
atalet 3/11/2007
..
çemen..
sürk..
hindi sucuklu yumurta..
domates reçeli..
andız pekmezi..
tuhaf bi içecek..
ama hangisi hangisi.. sen sıraya koy bakalım
=)
xLethex 4/11/2007
:)
ben
gene
bir şey
anlamadığım
için
şöyle
bir
şirinlik
yapıp
durumumu
kurtarsam
aşağıdan
mutfaktan
burnuma
efil
efil
karnıyarık
ve
pilav
kokusu
gelirken
alpernatif 5/11/2007
:D
Ben olaya kendi açımdan bakayım
Müjde Ar
Nil Karaibrahimgil
Nuri Alço
Ajdar
Kadir İnanır
Aysel Gürel
Beeeen
imbirgaripsinbirgaripler 5/11/2007
**
acılı ezme
lahmacun
bu da çemen gibi bi şey.\mesir macunu da olabilir karabiber acısı,zencefil acısı veyahut:)
çorba
acı tatlı nası olur anlamadım
en sonuncusu tulumba olabilir
somebuddy 5/11/2007
yarasın :)
afiyet olsun Çağlar.. bir sürü acılı yemişsin.. adana, urfa veya antep sofralarından biri zannımca.. ama güveç değil herhalde.. çünkü böyle 3-5 satırla geçiştirmezdin güveci.. uzun uzun yazardın :)
ha bir de ben olsam, tatlıdan sonrası için şunu yazardım:
sıcak.. sımsıcak..
:)
atkadehielinden 5/11/2007
...
ılık süt
ılık çorba
ılık çay
yoğurt
ballll
reçell
gergin 5/11/2007
Beslenme çantamın repertuarı..
En iyisi "Yeni başlayanlar için Çağlarbilir" diye yeni bir kategori aç.
Sonra bu "iki üç" diye devam etsin.
Gerçi ben ilk bölümü geçtim diye düşünüyordum.
Çünkü bunların gıda maddesi olduğunu anlayabildim.
Ancak bu defa da yorum yazmaya beslenme çantamın repertuarı yetmedi.
caglarbilir 7/11/2007
tatlıcevapçı
* Atalet:
Anacım sen beni çok iyi izliyosun. Nerede ise hepsi doğru, sırasını ve eksiklerini yazıp toparlayıvereyim, yekün cevap olmuş olsun:
Karışık bişeybişeyli esmer ekmek,
Domates,
Beyaz peynir,
Hindi sucuklu yumurta,
Cevizli, beyaz peynirli çemen,
Adaçayı,
Sürk,
Andız pekmezi,
Domates reçeli.
Sırasıyla bir kahvaltıda yediğim şeyleri yerken düşündüm. Acaba tatları düşünüyor muyuz yerken dedim. Böylelikle yazı konusu çıkıverdi. Yedikçe yazdım yani.
* Letiş:
Kız, pilav pirinç pilavı idi di mi. Çok kral bir ikili. Karnıyarık, pilav.
* Alper:
Tatlıların tatlısı Alper abimiz. Yapış sen hep.
* İmbir:
Hepsi herşey olabilirdi. Benimkiler bunlardı, Atalet'e verdiğim cevapta. Anahtar, kahvaltıda aslında ne kadar da çok acı şeyler yediğimizde... Yani ben o kadar acı olunca farkettim öğünlere dair genel bir tat kararımızın olmadığını.
* Sambadi:
Tabii ki, Güveç değil. Onları uzun uzun, ayrıca yazıyorum, biliyorsun. Ve bak işte demek istediğim bu idi. Bizim öğünlere dair tat kararımız yok. Acı denince aklımıza -mesela- "öğlen yemeği" gelmiyor. Bence şaşırtıcı bir konu bu.
* Kadeh:
Reçel doğru :)
* Gergin:
Merhaba abi.
Yeni başlayanlar için serisi yapmak isterdim aslında. o kadar da kendimi beğenmiş biriyim. Ama bunu okuyucuya çaktırırsam kızarlar, ayakları kesilir di mi. O nedenle aramızda kalsın, sağ kolon gizlice o işi yapıyor ;)
Yorum Gönder