8 Eylül 2007 Cumartesi

H. Çağlar Bilir - 5 (Görsel)


Efendim biliyorsunuz bu kısım da bir dizi yazı. Ama uzun bir süre ara verdik kendi özyaşam öykümüzü yazmaya. Bunun sebebi ise sanırım ilk zamanlarımızın eskide kalması, eskinin mazi, mazinin bir hoş seda olması. Zaman eskidikçe iyiler kalıyor, kötüler varsa da unutuluyor genelde. İnsan evladının beyninin basit bir koruma mekanizması diyelim biz bu duruma, geçelim. Neden görsel diye başlık attın da laf kalabalığı yapıyorsun derseniz, açıklayayım:
Bakınız bu yazı aşırı müstehcen bir yazıdır. Ciddi ciddi uyarıyorum arkadaşlar, lütfen müstehcenlikten, pornografiden rahatsız olanlarımız bu noktada yazıyı bıraksınlar, devam etmesinler.

Uyarmadı demeyin arkadaşım.

E hala devam mı ediyorsunuz, bakın benden günah gitti, siz bilirsiniz, buyrun o zaman.


Efendim devam edelim, ilk gençlik yıllarını ilk dört yazımızda anlattık ve bitirdik ama şu anda baba ocağında olduğumuz ve kişisel tarihimizin vesikalarına çok yakın olduğumuz için böyle bir yazıya daha ihtiyaç duyduk. Ayrıca keşkül paşa ablam bu dizi yazıyı pek severdi, onun da okuyacak olmasını umarak hazırlıyorum, bilgilerinize.

E hala okuyo musunuz, bakın son ihtar....

İyi bari...

Buyrun.



Albümdür bu, albümü oluşturan fotoları çeken baba, oynayan ben. Yanımdakiler de anne ve teyze. Evet, yüzünü gördüğünüz; anne.



Yine bolca ben. Yanımda patlıcan, java ve balon rol arkadaşları.



Salonda büyük olay, yıkanma. Aslında bi tane de bu vakadan kaçış fotom var. Babam beni biraz fazla frikikli yakalamış. O fotonun bu kadar uyarı olsa bile okuyucum ve dahi blog tarafından kaldırılamayacağına karar verdiğimden koymadım. Erkekliğin onda dokuzunu tüm istikbalimle birlikte sergilemişim, siz hayal edin.

Yani düşünün.. şu yandaki fotolar o anlattığım ama göstermediğim pozun yanında karikatür kalır. O kadar yani. Artık eğer kızdı iseniz bu yakası açılmadık pozlara, üzgünüm diyebilirim sadece... Ben sizi uyarmıştım. :)



25 yorum:

Çağlar dedi ki...

atalet 8/9/2007
..

önce anneye bayıldım..
güzel kadın..
soora..
ero-çağlar alanına hoş bulduk deyip..
bi demet de sevgi ve kahkaha bırakiim..
ataletçe

Çağlar dedi ki...

xLethex 8/9/2007
Çağlarcım Çağlarcım

merak buyurma dişe dokunur bişi görmedim ben şahsen ( hem de hiç ha haaa)
alper'in dediği gibi +18 e döndertmeden bloğunu ufaktan ufaktan tüyeyim ben.
ama gitmeden ekleyeyim pek bi datlıymışın işallah sen de öyle bi toramanın babası olursun.
bide aklıma bişi daha geldi, blogda durdukça geliyo zaten ne hikmetse.hani şu göstermediğin resim var ya bende de bol miktarda var onlardan. baktıkça ben bile utanıyorum ve hep sorarım hangi akla hizmet çekildi onlar diye. tamam anne-baba pek bi sevindirik olmuş ben dünyaya geldim diye gayet de estetik fotolarım ancak olayı görmemişin oğlu olmuş'a çevirmenin de alemi yokmuş hani :)

Çağlar dedi ki...

imbirgaripsinbirgaripler 8/9/2007
anaaa

ehueh bu tarz anne,teyze ve salonda koca leğen içinde bir çocuk temalı fotolar herkeste mevcut galiba.da çoğu insan kimsenin görmesini istemez.yalnız balon hiç yanından ayrılmamış pek bi seviyormuşsun herhalde.ben de atalet ablaya katılıyom annen çok güzelmiş.

Çağlar dedi ki...

bitti 8/9/2007
...

dikkatimi çekti ifade pek bi mız mız halinden şikayetçi yakarım ulen halleri=))
suyu sabunu sevmiomuş çağlar ben bunu anladım fotolardan...bi de anne güzelmiş...bi de çağlar çok sevimliymiş...bi de taam daha uzatmıcam...kıskanıp gidip kendi çocukluk fotolarımı yüklicem ama bebeklik fotom yokki hiç=(((

Çağlar dedi ki...

dolphin 9/9/2007
hehehe

yok ben kesin evleniyorum seninle :) o kadar şeker bir bebekliğin varmışki canım birden aynısından yapmak istedi.... eeee oda tek başına olamayacağına göre ne zaman istemeye geliyoruz seni? :)

bu arada kayınvalide adayım hakikaten çok ama çok güzel bir kadınmış... yalnız seni leğenin içide boğmaya mı çalışmışlar yoksa yıkıyorlar mı anlamadım. iki kişiyle anca yapabilmişler o işi :) sen öle toroman bir tipsin ya ele avuca sığmayan ondn öle olsa gerek :)

ama herşeye rağmen çıplak bebek resimlerine karşıyım ben! baksana bebekler büyüdüklerinde blogcu olup utanmadan kırmızı noktalı resimlerini sergiliyorlar böyle :P

Çağlar dedi ki...

hbasak 9/9/2007
.

ben de tüm ihtarlara rağmen okudum ve görsellere baktım....demek tek belgeselci aile benimki değilmiş, öğrenmiş oldum....Ben bebeklik fotoğraflarımda hep somurtuyorum...Güleryüzlü tombik bebek çağlar'ı çok sevdim. Çağların iştahı ta o zamanlardan beri yerindeymiş demek ki?

Çağlar dedi ki...

alpernatif 10/9/2007
O ne be ? Canım etli bamya çekti nedense :P

Çağlarım Bilirim
Utanmana gerek yok
Hepimizin bildiği gibiiiii
BOY ÖNEMLİ DEĞİL CANIM

Çağlar dedi ki...

dolphin 10/9/2007
alperntif'e

hahahaha dimi ya!

mühim olan insanlık!

ayy çook güldüm yaa!

Çağlar dedi ki...

somebuddy 10/9/2007
Hoşş :)

Demek ki neymiş? Ne oldum değil, ne olucam demek gerekliymiş :)

Bu arada, patlıcanla samimi ilişkine de hayran kaldım :) Sıkma tatlı canınııı...... :))

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 10/9/2007
Ülen insanı illa müztehzi yoruma itiyorlar

* Atalet:
Anneme senin ve diğer arkadaşların tamamının iltifatlarını hep aktardım. Zati bir vakit onlar da gelip okurlar burayı. Dolayısı ile teşekkür ederim. Eroçağlar'ı anlamadım ya hadi neyse :)

* Letişya:
Babalık mevzuunda nasip, kısmet, allah korusun, allah yazdıysa bozsun gibi kaderci yaklaşımlarda bulunayım. Zira diğer bazı yorumlarda görüleceği gibi çok risk taşımakta çook :P
Benim baba ek iş olarak fotoculuk da yapardu eskiden. Önemli hobisi yani. E tabi değişik bi obje olunca ortamda... suyunu çıkarmışız biraz. Yani düşün, bu birkaç foto bir albümün bir iki sayfası. Evde kaç tane başka albüm var ben de bilmiyorum yani...

* İmbir:
Balon güldürüyormuş beni, niyeyse artık. Şimdi de mesela devlet büyüklerimizin şişirdikleri balonlara bakıp gülme krizine giriyorum (sosyal mesaj :P )

* Bitti:
Evet galiba su sevmezmişim. Şimdi? şimdi de pek sevmiyorum. Yani bi hafta antalyada idim 4 kez mi denize gittim.. evet galiba. (az anlamında)

* Dolfin:
Kıçımın fotosu.. evleniyo. Göbeemin fotosu.. evleniyo. Ulen bamyamın fotosuyla da evleniyo. Nasıl edecez napacaz bilmem ki :P
Ben iki kişiyle anca yıkanabilmişimdir herhal çünkü toraman lafını evet pek hakedermişim. Yazdım önce de, dörtbuçuk kiloymuşum doğduğumda. altı aylık bebe gibi demişler. E altı aylıkken de gördüğünüz gibi üniversite çağına gelmiş cüce gibi olduğum kabul edilir herhal :)

* Başak:
Evet iştahım pek yerinde imiş. Bu konu ile ilgili anektod: Babam çok ah etmiş buna yedirdiğim mamaların paralarını alacam büyüyünce diye :)
Sonuç mu: Bu gidişimde de faturalardan kaçabildim.

* Alper:
Abi boy işlev artık bilemiyorum. Hani ünlü nüktedan horozu biliyon.. Ben öperim gerisine karışmam diyeni :P

* Dolfin2:
İnsan olan bunu demez yahu. :D

* Sambadi:
İşin korkunç yanı ben hala ne olucam diyip duruyorum. Bi şey olduğu da yok ya, neyse.
Patlıcan konusunu şu örnekteki gibi firoydiyen algılayan olursa yakarım çıra gibi, ona göre :P

Çağlar dedi ki...

sarkuteri 11/9/2007
Evvela...

Çağlar Bilir 5, serinin diğer yazılarından çok daha popüler olacağa benzer. Vallahi güzel cesaret, ben de kendime teşhirci der günahımı alırmışım. Fakat yazının başında geçen uyarılar var... Radyo Televizyon Üst Kurulu' nun kıstasları aşılmamış, bu bağlamda bir blog kapatma cezasının geleceğini sanmıyorum...

Bir yandan da üzüldüm, benim hiç pipili fotoğrafım yok yahu. Ben çok cazgırdım bu konuda. Sünnette çekmeye çalıştılar, resmen burunlarından getirdim. Daha küçükken çekilen fotoları da yine küçükken yırtıp attığım söylenir...

Son olarak "paylaşımın için saol" diyecem ama yanlış anlaşılmasın.

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 11/9/2007
yec kardeş

* Yecaittin Yüreklibatur:
Valla ne yalan söyleyeyim kardeş, ben de çok yorum alır falan diye düşünmüştüm ama ne bileyim sanki bir sessizlik, bir hissizlik var gibi. Hala yaz rehaveti midir yoksa görsellerin okuyucunun nutkunun tutulmasına sebep olmasından mıdır bilemedim. Yani tamam yazanlarımıza eyvallah, onları azımsamıyorum ama ne bileyim işte, umut fakirin ekmeği :P

Şimdi birşey diyecem ne tepki gelir bilmiyorum. Ama diyeyim gitsin, içimde kalmasın: Efendim benim pipinin budanması konusu da olay olmuş efendim. Belki ilk yazılarda anlattım hatırlamıyorum, vaka hastanelik olmuş. Nedeni derseniz spekülatif davranırsak eğer, anca hastane bistürileri hakkından gelebilmiş bu işin, ustura kar etmemiş diyeyim, namım yürüsün :D
Neyse diyeceğim şu ki benim hastanede, acil ameliyat koşullarındaki sünnetimle ilgili bile fotoğraflarım var. Yani böyle yeşil önlüklü adamlar. yeşil önlüklü pipi, sarı ışık felan. Of of olay olmuş olay :)
Ama yazık tabi, bir neslin bıçak altına yattığı günler... okuyucunun içi gider, o nedenle buraya almadık o görüntüleri.

Çağlar dedi ki...

atalet 11/9/2007
=P

ben şu yeşil önlüklü pipiyi görmek isterdim..
=P
hahahahahaha

direkler kategorisine mi aldın bu yazıyı da..
bence..
farklı bi isim bulunabilirmiş =9
bi de bu yorum altı..
ana yazı gibi olmuş..

Çağlar dedi ki...

birdemetmavi 11/9/2007
:)))

yazacağımı unuttum, Alper'in yorumunu okuyunca ...
çok tatlı bir bebekmişsin Çağlar...
Bi de sormak istiyorum ;
Kızmıyorsun değil mi ablana ?
Takılıyoruz işte sevdiğimiz için..
Seni fırından çıkarır mıydım yoksa ?

Çağlar dedi ki...

somebuddy 11/9/2007
....

Yazdıklarımın sende bu şekilde vahşet çağırışımları yapmasına üzüldüm bak şimdi.. Gerçi çiçekler, böcekler, sevgi yumukları modunda olmadığımı kabul ediyorum ama İdi Amin ha?! Aman aman...

Pipinin budanması olayı mesela.. Aslında çok vahşi olan bir olay (bkz. hastane, bistüri, bıçak, kan, revan, felan, filan) bile sempatik geldi bana..

"okuyucunun içi gider, o nedenle buraya almadık o görüntüleri." cümlesinde ise güzel bir tevriye sezinledim; istemeden bile yaptıysan da tebrik ederim.. (Bir tevriye manyaklığı var da serde.. Yanlış anlaşılmasın :) )

Yazasım gelmiş... :) Güle güle...

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 11/9/2007
yeşil tevriye

* Atalet:
Valla drekler'e aldım evet. Aslında bamyalar diye bir yeni sınıf da açabilirdim ama bu sefer çok yüklenirdi okuyucu devam yazısı istiyoruz diye. e o da bende yok tabi. O nedenle özel bir çeşit fantazi özgeçmiş yazısı yapmış olduk :) (Pişşt sambadi hadi bulabiliyosan bulsana bu paragrafta bi tane o dediğinden. Bulsan da söyleyemezsin sanıyorum :P )

* Bİrdemetmavi:
Yok ablacım kızar mıyım hiç. İlk seferki kaçırmada da kızmadım. Bilakis pek mutlu olmuştum kaçırılınca, yalan yok.

* Sambadi:
Amin'i ses oynatarak okuyunca anında.. hemen geliyor aklıma. Senlik bir konu değil yani.
E tabi ben yazınca sempatik oluyo doğal olarak ( allahım ne yapacam ben bu kendimle, bi uslu ol ollmm)
Tevriye sanatını senin bu yorumunla hatırladım. İsmini koyarak yapmıyordum. Ama bilinçli tabii. Ben daha çok kelimelerin etrafından dolanmak, kenarında dolaşmak, ters köşe yapmak diye anlatırdım kendi kelimelerimle. Yani eğer biri sen napıyosun bakıyim burda deseydi. Adını koyduk, iyi oldu. Sağol.

Çağlar dedi ki...

somebuddy 12/9/2007
tel şehriye

yeşil tevriye de bende tel şehriye serbest çağrışımı yaptı :))) paylaşayım dedim..

ayrıca, ben tevriyeye tevriye demem tevriye benim olmadıkça :)

(hamiş: öyle tevriyeler vardır ki, bir babanın evladının sigara içtiğini bilip de bilmemezlikten gelmesi gibi, görmemezlikten gelinmeli ;) )

Çağlar dedi ki...

farmau 12/9/2007
:)

Ya çok güzel fotoğraflar hemşerim,insan bakarken bile kollarını ısırmka geliyor insanın içinden bebişin:)))farkınddayım yani senin :))))

Ya fotoğraflara bakarken sinir oldum benim hiç böle fotoğrafım yok biliyomusun en eski beş yaşında falan sanırım neyse asıl konu şu ki kızların böle banyolu fotoğraflarını çeken olmuyor ya da bana mı denk gelmedi şimdiye kadar anlamadım çünkü abimlerin ve erkek kardeşimin böle bir sürü fotoğrafı var ancak kızkardeşimle benim hiç yok:(((

tamam tamam ksıkanmadım ama çok şiirin oluyor bebekler bu yaşlarında ve yıllar sonra böle hoş anıları oluyor değil mi:)))

Çağlar dedi ki...

vivaforever 13/9/2007
yeşil başlıklı kız..

söz dinlemeyip sonuna kadar gelince görsel Çağlar Bilir serüvenine pek bi güldüğümden iz bırakamadım Çağlarım..ama şimdi iz bırakma vaktindeyiz..

Viva buralara kadar gelip senin dilinden dökülenleri okumadan duramaz.. biliyorsundur.. sadece "aşırı müstehcen" olunca yazı pek utandım, yorum yazamadım gibi pembe yalanlar atacağım ama fotolardaki gibi bebe çağında olmadığını bildiğimizden öyle bir girişimde bulunmuyorum..(ayrıca benim utangaçlığımın kabul edilir bir bahane olmayacağı da kesin.. yok ki öyle bir özelliğim. :))

yazı +18 bölümünde bulunduğundan yaşım tutmadı diyeceğim o da olmayacak en iyisi bakıp bakıp gülümsemek..(buradaki bakmak eylemi sapık izlenimi verebileceği için kullanılırken çekimser kalınmış ama buna rağmen en uygun kelime olduğundan her şey göze alınarak yazılmıştır diye parantez içi açıklaması da yapayım.. lazım olur belki.. :))

ne patlıcanı, ne balonu, ne javayı, ne de yıkanma keyfini değil ama fotoğraf albümünü çok kıskandığımı belirtmeden geçemeyeceğim.. böyle mini mini bir viva iken çekilmiş ve albümleri taşıracak fotom yok benim.. bizimkiler en çok ablama çalışmışlar.. ehh ilk göz ağrısı ya.. ben üçüncü sırada dünyaya gelince fotoğraf olayı da gına getirdiğinden viva ağlıyor, viva gülüyor, viva yıkanıyor, viva yemek yiyor, viva sünnet oluyor pardon sonuncusu yoktu.. (yeşil önlük, sarı ışık sahnesine takıldı aklım.. :)) yorum karışmadan devam edeyim..) işte viva fotoğraf serisi oluşmamış.. öyle yani..olsa blogumuzdan mı esirgeyeceğiz.. :)))

annen için de köşeye bi tane nazar boncuğu iliştiriyoruz..boşuna demiyorlar ne varsa eskilerde var diye.. annelerimiz ne güzellermiş öyle.. maşallah diyeyim..

ayrıca şu bamyalar kategorisi de iyi olurdu gibi.. öyle direklerin arasına sıkışıp kalmasaydı, rahat bir yer bulsaydı kendine görsel çağlar..fazlasını talep etmeyecek okuyucu olacağıma söz veriyorum.. :P

içsesim diyor ki "istersen yorumu sonlandır viva yazmaya oevam edersen çağların sanal alanı geçici bir süre kapatılacak blogcu üst kurulu tarafından"

ehh söz dinlemek ve içses deyip geçmemek lazım...

(ps: blogcu başlık alanı boş olmamalı diye uyarıda bulunduğundan aklıma gelen ilk masalın kahramanını başlık niyetine kullandım..biraz rengini değiştirdim sadece.. yani fesatlık içermemektedir..) :P

Çağlar dedi ki...

Shiver 13/9/2007
;

hayat hikayen kadar,fotoğraflar kadar yorumlarda pek eğlencelii

gece gece çok eğlendim yaa:)

ama dedikleri gibi annen güzelmiş..

sende şekermişsin evet:)

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 13/9/2007
haydi say sayy

* Sambadi(artık kaçıncı bilmiyom... yok len şaka. biliyom, üçüncü):
Efendim bloomuzdaki tel şehriyeler kamuya açıktır. Tüm bloomuz öyledir aslen. Kişiye özel o kadar az yazı var ki. Belki bir tane...
Emme anladım anlaşılmış tevriye, saygı bizden. :)

* Farmau:
Kız sen yeni iş münasebetiyle sanki pek seyrek internetlenirmişsin gibime geldi. doğru mudur.
Fotoğraf konusunda üstteki yorumlarda benim de var diyenler olmuştu sanırım. Ha dersen ki tamamen aynı mizansen.. yani salon-sabun-su.. onu bilemem tabi.
Ama lütfen.. ısırmayalım efendim.. acıyo :P

* Viva:
Ölçtüm yorumun boyunu... idare eder :D
Haa bak ilk göz ağrısı olmak.. Ağır olduğumdan mı ağrıttım acep bizimkileri diyecem.. yanlış olacak. Ben de ilk bebe ve hatta ilk torun olma şerefine erişmişim bizim taraflarda. Ne acelem varsa artık :) Dursaydım biraz daha portakalda vitamin olarak... herhalde daha mı iyi olurdu. Neyse. Çağların daha geç doğması dünyaya yapılacak büyük kötülükler diye komplo teorisi olabilir ancak :P
Anne adına teşekkür ediyorum bu arada tekrar hepinize.
Bamyalar.... düşündüm de çok tehlikeli bir sınıf o. boşverelim. Mazallah niye çok diye soran olur, hala bamya mı diye soran olur.. Bizim de dönüp patlıcana çevirmemiz zor olur :D

* Shiver:
Merhaba, teşekkürler. Güldürebildi isek ne mutlu.

Çağlar dedi ki...

birdemetmavi 13/9/2007
çağlarcım..

bu fotoğrafları yayımlaman çok isabetli oldu ..
zamanlaman harika :)
uğra bi ara :))

Çağlar dedi ki...

yicemkelleyi 14/9/2007
***

annen iyi bakmış sana,bizim orda öyle derler.nisan'da 4 kilo doğmuştu,bu vejataryen halimle epey takdir toplamıştım :)
bide bu leğende banyo yaparken fotoğraf çekme alışkanlığı başka memleketlerde var mı merak ettim.
sağlıcakla kal çağlarcan

Çağlar dedi ki...

isimsiz 17/9/2007
Çükümün İnsanları

Kardeşim RTÜK'ü aradım az önce. Gelip bir kaç vakte kadar kapatcaklar burayı. Şaka bir yana, biz erkekler olarak utanıyoruz edebimizden ama bakıyorum hatunlarda bir çük muhabbetidir gitmiş. Bu ne merak anlamadım. Çağlar piyasa yapmış ve çükü kapış kapış diyicem ama o da değil. Yani anlam veremedim bu mezbeleliğe. Ayıp diycem ama o da değil. Başka bir şey bu ya! Neyse...(Bu yorumu iste sil ister silme ama ibreti alem olsun burda kalsın. Aklınızı başınıza devşirin arkadaşlar. Bu çük merakı başınıza bela olur sonra.)

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 17/9/2007
Ağır ve geniş araç

* Birdemetmavi:
:)

* Kelle:
Afacan ve toramanmışız canım o vakit. Şimdi de tekrar o hale gelmekle uğraşıyoruz :)

* Şimdi bu blog benim. Mezbelelik dedirtmem. Öyle de algılamıyorum zaten. Bu yazıda seviyenin yeterli olduğunu düşünüyorum. Merak algılamadım. Algılasam, kendim ilgilenirdim. Bu yorum çük değilse de başka bir taraftan çıkmış gibi durdu benim fikrimde.