27 Kasım 2006 Pazartesi

Özet akşamı


Bu akşamüzeri başıma çok kötü şeyler geldi. Beni hayata bağlayan köklerimden cebren koparıldım. Bu bana çok acı verdi.
Gerçekten acı verdi.
Uyuşmuş gibiydim, ama acıyı da hissedebiliyordum.

Sonra dişçim Burak kalsiyum hidroksit ile kanalları doldurdu, çarşamba akşam gel, dolgu yapıp bitirelim işi dedi.

Acımayacak da dedi ama eve gelince öyle olmadı, dört tane viyaaakra kılıklı apranax gömdüm yine de ben buradayım diyor dişe yapılan tedavi. Hayırlısı.


26 yorum:

Çağlar dedi ki...

zuleyla 28/11/2006
diş işleri

Çooookk geçmiş olsun da 4 apranax! bir de mideden olma şimdi...

Çağlar dedi ki...

dilaya 28/11/2006
4 tane mi...

Merak ediyorum sabah kalkabilecek misin... daha da merak ediyorum acaba bütün gün olan olayları algılayabilecek misin... yavaş gömseydin 4 apranaxı keşke...

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 28/11/2006
4+

reklama giriyor biliyorum ama forte olmayan 4 adet apranax ( ilk ikisi 1900, ikinic ikisi 1930 ) bırakın uyutmayı, anca beni sabaha karşı 0230'a kadar idare etti.
Uyandım ağrı ile. Acaba midemi tuvalete bırakır mıyım kaygısı ile dişime ateş etmek isteği arasında gidip gelerek 0300 civarında bir adet de exen fort patlattım.
Hem mide kanamasından ölüp ölmeyeceğimi anlamak için, hem de ilacın etki etmesini beklemek için ( ve zaten aslında acı geçmediği için uyuyamadığım için ) 0500'e kadar ayakta idim. Sonra sızdım yorgunluktan. Sabah da 0800 kalkış ve mesai.

Buradan bir katır bünyesine sahip olduğum ama aynı zamanda kıytırık bir azı dişine de dayanamadığım çıkar değil mi.

Çağlar dedi ki...

dilaya 28/11/2006
hassas noktalar...

Dişlerin senin hassas noktaların olabilir, boşver geçer... Ayrıca bence sen kafana taktığın için o kadar canın acıdı, ben de yazın kanal tedavisi yaptırdımo kadar da çok çok acımadı, belki de dişçi fobin vardır...4 apranax+1 gerçekten de mantıklı değil. Normal bünyeyi 1 tanesi bile idare eder çünkü, neyse... tekrar geçmiş olsun...

Çağlar dedi ki...

hbasak 28/11/2006
...

Geçmiş olsun. Hakikaten o kadar ağrımaması lazım. Dişçi Burak'ı bir arayıp sorsaydın, bir tavsiyesi olur belki....

Çağlar dedi ki...

handeelibir 28/11/2006
@

Ahhh kıyamam ben moda editörüme, diş editörümü oldun..
Geçmiş olsun!
Benim de gitmem lazım da, bakalım ne zaman oturtacak bu diş beni o koltuğa...
Sevgilerimle,
Hande

Çağlar dedi ki...

kevserbanu 29/11/2006
Geç Kalan Acil Şifa Dileği İronisi

Geçmiş olsun Çağlar, umarım bir daha dişle ilgili sıkıntın olmaz. Mideye dikkat. O insanın kutsamayı en sevdiği yanıdır. Ayinler işkenceye dönüşüyor yoksa :p

Pi Es: Blogcu izin evrse daha önceden kelam edecektik...

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 29/11/2006
has nokta salyangoz + geç

Canımın yandığı yerlerim hassaslaşıyor doğal olarak ama dişlerim konusunda kaşarım denilebilir. kanal tedavisinin edilen kısımları incelenirse eğer, konunun ve sonuçların çok öznel olduğu görülecektir. Kanalına, doktoruna, adamına çok bağımlıdır. Aşırı fazla bileşen var. Dolayısı ile kanal tedavisi "o kadar çok acımaz" demeyin, "neye göre kime göre" derim. bunu diyebilme hakkını kendimde görüyorum zira -eğer yanlış saymadıysam- ağzımda bakir sadece 13 adet diş var. Keşke imkan olsa idi de size panoramik çene röntgenimi gösterseydim. Ama öyle birşey yaparsam beni okumayı bırakırsınız. Yapaylık çeşitliliği açısından ağzımda apikal rezeksiyon ameliyatı bile var yanyana iki dişte demek istiyorum. Merak eden araştırır.
E dolayısıyla dişçi koltuğu fobisi konusunda da kaşar olduğum ortadadır.
İlaç etkileri de bünyeye özeldir.
Burak'ı aradım, sordum. Dün için, eğer yine ağrırsa bekleme gel, dedi. Ama diş gıcık ya, ağrımadı. bugün biraz hissettirdi. E yarım saat içinde de orada olacağıma göre acil bir durum yoktur.
Bir de, korku, kaygı ya da bambaşka bir sebeple gidilmesi gereken dişçi işi ertelenirse, o ekskavatör ve benzeri cihazlar bilinçli gecikmenizin faturasını katlayarak ağzınızdan tahsil edecektir.

Son not: Canım dişimde iken yazdığım yorumlar eğer herhangi bir kişiyi üzerse, özür dileyebilirim ancak. Hissi toleranssızlığıma veriniz.

Saygılar.

+ geç

Daha geçmiş olmadı ki. Du bakalım. Akşam olsun...

Çağlar dedi ki...

vaveylaa 29/11/2006
vallahi sevindim

4 apranaxtan sonra hala yaşıyor olmana:)
iyi gecelerr

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 30/11/2006
durumlar

Madem bu yazı ve altındaki yorumlar benim diş işlerinin mütemmim cüz'ü oldu, e ben de birinci vakanüvis'im, devam edeyim anlatmaya.
Dün akşam gittim Burak'a. Ağrı sebebi nin dişin kendisi ya da diş siniri olmadığını, zira dişimin üç kökünde de sinir kalmadığı, sorunun dişin kök kısmındaki kemik ve bağ dokulardaki hassasiyet olduğunu belirtti. Katıldım. Katıldım, çünkü -mesela- iki santimlik kök boyunun daha ilk santimetresinde zıplayabiliyorum eğer darbeli ilerlenirse... Basma ve vurma ile de ağrı oluşuyor.
Uzun lafın kısası, dün akşam da işi bitirmedik, biraz daha tedavi, pansuman ve dezenfeksiyon amaçlı çalışıldı. Yine kalsiyum hidroksit sütü ile kanal doldurulup üstü geçici dolgu ile kapatıldı.
Bütün bu işlerin başlangıcı olan bi öndeki meymenetsize ise dokunulmadı. O ilk günden beri boş kanalı temizlenip geçici kapatılmış vaziyette abisinin işinin bitirilmesini ve sıranın kendisine gelmesini bekliyor.
Burak, bu akşam artık ağrımayacak dedi. Evet, ağrımadı. Dişimin artık hissizleştiğini, kemik ya da odunsu bir kıvama gelmekte olduğunu hissetmekteyim.
Şu an plan itibariyle bu cuma öğlen gideceğim ve iki diş de bitirilecek. Tabi dişle dişçinin işini allah bilirmiş :)
Devamı ertesi güne...

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 30/11/2006
hey

sol cenahla çiğneyebiliyorum. süper.
ama şimdi yüklenmemek lazım, zira geçici dolguları harcıyorum. en iyisi yarını bekleyip beton döktürdükten sonra ısırmak, koparmak, çiğnemek, öğütmek, yutmak.
evet.

Çağlar dedi ki...

dilaya 30/11/2006
:D

Alt tarafı iki tane diş Çağlar, takma bu kadar... 14 için teşekkürler bu arada...

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 30/11/2006
iyi de

ben mübalağa sanatı ile yaşayan birisiyim belki. incir çekirdeğini doldurmayacak konuları dert edebiliyor ve kendi keyfimizi kaçırabiliyorsak, yine incir çekirdeğini doldurmayacak konuları da çekiştirip çekiştirip ciddi birşeymiş gibi konuşmalı, yazışmalıyız belki.
dikkati ilgisiz küçük noktalara yoğunlaştırmak insanın algısını değiştirebilir, eğitebilir.
hem ayrıca ilk kez şeytan ayrıntıda gizlidir diyenin bir bildiği varmıştır herhal.

yani demem o ki ben böyle küçük şeyleri uzun uzun yazayım, konudan çok okumanın kendisine yoğunlaşırız, okuma yazma pratiği yaparız.

Çağlar dedi ki...

dilaya 30/11/2006
bahsim yazman üstüne değildi...

Bu arada kendine yorum yazdın ve yorum sayın 13 oldu, ben de dayanamadım hem 14 yapayım dedim hem de açıklayayım yanlış anlamayı... Şimdi yazmana bişey dediğim yok... Sen yaz biz okuruz... sadece yazdığın kadar takıyorsan bu bira garip gibi... Ne kadar çok yoğunlaşıp düşünürsen canını o derece sıkar manasında idi... neyse yanlış anlaşılmışız özür dileriz... Saygılar...

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 30/11/2006
oğlum 13-14 anahtarı ver ordan

takmıyorum dilay, didikliyorum yazı olsun, konu olsun diye :)
yoksa bir iki diş nedir ki insanların çektiklerinin yanında...
eğlencelik işte.
saygılar bizden size.

Çağlar dedi ki...

hbasak 30/11/2006
dişten-tırnaktan

acının büyüğü küçüğü olur mu.. Kırılan bir tırnak bile an gelir, tırnak sahibi için insanlığın tüm acılarından daha önemli olur......tekrar geçmiş olsun.....

Çağlar dedi ki...

eryol 30/11/2006
dilay

dilay son yorumunda bu yazı dizisinin en anlamlı kelimesini kullanmış: bira
evet bira bira bira
ve hatta bira bira bira bira bira bira
birabirabirabi rabi rabi rabi rabi ra bi ra .... ohhhh.....

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 1/12/2006
diş raportörü bildiriyor

bugün 1300-1530 arası yıprandım. Sonuç olarak bu işleri başlatan sol üst 5 numero eşşeği kanallandı dolgulandı bitti. Ona bakarken ortaya çıkan 6 numaralı abide de sinir minir cart curt kalmadı. onun da 3 kanalı gutta perka ile doldu. üstüne de kompozit yakışıklısı ile dolgusu yapıldı.
An itibariyle iyileşme sürecine girdik. Bekliyoruz. Yani özetin özeti: Bu diş işleri bir dahaki soruna kadar, bitmiştir.

Çağlar dedi ki...

gezimanya 1/12/2006
geçmiş olsun

Bu söz için çok geç oldu ama belki ben de yazınca bir daha diş olayı hortlamaz dedim :) Diş dolgu sonrası ağrıması (deneyimlerimden dolayı konuşuyorum bilmiş bilmiş) pek olağan değil ama reaksiyon olarak diş eti iltihabı ortaya çıkabiliyor. Tamamen geçtiğine göre o olasılık da ortadan kalkmış Aman arkadaşım o apranax türüne dikkat et. Bir hafta boyunca ben de diş yüzünden almıştım, artık midem iflah olmuyor. :( Şimdi gelene gidene mide koruyucu olmadan ağrı kesici ilaç yazmaz oldum :)

Çağlar dedi ki...

Kleopatra81 1/12/2006
diş ağrısı

Bu sanal alem ne kadar ilginç ya.ben şimdi blogları gezerken buraya uğruyorum.diş ağrısı çeken bir adamla karşılaşıyorum, birden kendi diş ağrılarımı düşünürken sağdan alt taraftan bir ağrı giriyor dişime.Psikolojiktir , deyip gülüyorum halime.Aman bu gün diş ağrım eksik kalsın.zaten cuma günleri bütün haftanıon yorgunluğu çıkıyor bende.Bir kas gevşetici aldım, tümden haftasonuna rahatlamış geçmek için.diş ağrım eksik olsun bari..
Bu arada geçmiş olsun.İnanın sizi çok iyi anlıyorum.Ama unutmaya çalışın.(TABİİ MÜMKÜNSE)

Çağlar dedi ki...

dilaya 1/12/2006
Ah Çağlar....

Saydım bu yazıya toplam 6 tane yorum yazmışsın:)))) Şimdi uzunluklarına baktım, oldukça da uzun yorumlar... Yani dedim ki kendime, tüm o yorumları tek tek yazıya çevirebilirdi... Sonra da dedim ki yine kendime iyi ki bunların bir çoğunu zaten cevaben yazmış... Ama yine de yazıya çevirebilecek olanlar vardı...

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 1/12/2006
kendine yorum yazan yüzeysel insan

A bir baktım, ben durum özeti yapıp konuyu kapattım derken arkamdan iki ziyaretçi gelmiş. Hoşgeldiniz.
Kleopatra81, o diş ağrısına sanırım odiyopatik ağrı deniyor. bilinen bir sebebi olmayan diş sıkıntısı :) evet psikolojiktir, geçer. Teşekkürler geçmiş olsun dilekleri için. Benim dişi unutmam çok kolay oluyor. Biraz sonra o iki dişi kullanarak mide dolduracağım ve olay kapanmış olacak :)
Gezimanya merhaba, benim olay dişeti iltihabı değil, allahtan doktorum o konularda çok duyarlı, sağolsun. Bendeki dert diş kökündeki zedelenme olayları idi, geçti.Midemin zift kaplı olduğuna kanaat getirdim ben. Birşey olmadı valla.
Bi leğen kısır yiyebildiğimi söylemiş miydim ben. Öyle bi mide var işte bende.

Ek: Arada Dilay da gelmiş ben telefonda konuşup yorumu uzatınca, ama başlığı düşünmeden atmıştım, tutmuş :)

Çağlar dedi ki...

sharquteri 1/12/2006
Gecmis olsun

Selam caglar bu kadar yorumun uzerine benim ki de tuz biber olmasin. Konu zaten enine boyune konusulmus. Gecmis olma sureci basladigina gore bu surecin hizli bir sekilde akmasini dilemekten baska birsey elimden gelmiyor.

Çağlar dedi ki...

hicasliyok 2/12/2006
Geçmiş olsun.

Saygılara bilbukabele efendim.Geçmiş olsun. ASLI

Çağlar dedi ki...

caglarbilir 3/12/2006
noktalı ve noktasız geçmiş olsun

Aslı ve Yec, geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler.
Nekahat evresindeyiz, bekliyoruz. Süte dayanıyoruz :)

Çağlar dedi ki...

diclece 6/12/2006
slm

geçmiş olsun geçmiştir herhalde. ben resimleri tekrar yükliyim.Teknik yardımın için teşekkürler.