28 Ekim 2006 Cumartesi

Evin kattıkları - 3 ve 4


3.
Orjinal ECA contaları artık o kadar da yumuşak değil. Belli bir gerekçesi vardır illa ki ama, contanın eskidiğini sertleşmesinden, ezilmesinden anlamaya çalışmak hata oluyor. Musluğun su damlatmasında önemli bir etken de bataryanın, contanın oturduğu ağzının yapısının bozulmuş olması olabilir. Eğer o metal kısımda yarılma, çizilme, bozulma olursa ve contanın esnekliği bu bozulmayı kapatacak kadar olmazsa conta değiştirilmesi de çözüm olmaktan çıkıyor. Bu durumda ilk akla gelecek şey, tüm bataryayı değiştirme zorunluluğu olsa da, aslında bir basit çözüm daha var. İlk bakışta bir bahçe musluğuna benzeyen, bataryaya göbekmiş gibi monte edilen, ucunda da elmas bir bıçak/ağız bulunan bir aparat var. Bu aparatı bataryaya vidaladıktan sonra musluk başı gibi olan kafasını kullanarak o yapısı bozulmuş metal kısmı bir anlamda traşlıyorsunuz ve su kaçıran yapısal bozukluğu gideriyorsunuz. 3-5 milyonluk bir alet bu. Alternatifi olan 70-80 milyonluk batarya değişimi düşünülünce denenebilecek, araştırılabilecek bir çözüm.

4.
"Oğlum canının çektiği birşey varsa söyle alalım, canının çektiği birşey varsa söyle yapalım" sorularına cevap veremediğimi görüyorum. Çok duyarsızlaştım, talepsizleştim, isteksizleştim. Bakalım sonumuz ne olacak. Bütün hafta bi bulgur pilavından başka birşey isteyemedim. Canım pek birşey çekmiyor gerçekten.


5 yorum:

Çağlar dedi ki...

sharquteri 28/10/2006
saol ustacım

Her türlü batarya ve damlatma problemlerini ev sahibime (aynen aldığım gibi) devretmenin dayanılmaz hafifliğini yaşıyorum bu günlerde. Ama tavsiyelerini ileriki ev hayatımda değerlendireceğim.

Tarhana çorbası tarifi de ufkumu açtı, ekşi ve tatlı tarhanaları hep karıştırıyordum. Tanıttığın davulcuları incelemek için şu anda fazla zamanım yok zira internet cafede zıpır çocukların gürültüsü içinde acayip stresli hissediyorum kendimi, her an o ağır makinalıları bana doğrultabilirlermiş gibi geliyor...

Pazar günü izmir den, salı da türkiye den ayrılıyorum. Kendine iyi bak Çağlar, umarım bu diyoloğumuz aynen devam eder...

EVİN KAZANDIRDIKLARI 5

Asla annen ve babanla birlikte ev toplama. Çünkü onlar her konuyu senden daha iyi bilirler :)

Çağlar dedi ki...

nurunsepetindekiler 28/10/2006
SOBEEEEEE

Çağlar abi seni sobeledim.Cevaplarını en kısa zamanda bekliorum.

1-Benim hakkımda en çok merak ettiğin şey?
2-Sence ben kime benziyorum?
3-Kısaca blogla uğraşmandaki amacın nedir?
4-C-Box kutusunun blogdaki amacı nedir?
5-Blogda yorum yazmanın amacı nedir?
6-Bloglarda yazışan kişiler neden tanışmak isterler?

Çağlar dedi ki...

zuleyla 29/10/2006
***

O aparatın nasıl birşey olduğunu okuduğumdan beri çözemedim ama kesinlikle tercih edilmeli...Çünkü kaliteli bir batarya alayım diyorsanız değil 70-80 milyon, fazlasını gözden çıkarmanız gerekiyor...

Conta denilince benim aklıma gelen ilk şey değiştirilmesi gereken tüpler oluyor ki ben gidip bunu gökhanın kıllar köşesine yazayım... :)

Çağlar dedi ki...

dilaya 29/10/2006
:D

Annene zahmet vermek istememişsindir...

Çağlar dedi ki...

eryol 30/10/2006
hmm

bak bu ilginç oldu işte, merak ettim. ilk ulusa gittiğimde bulacağım bir tane. ben şimdiye kadar bahsettiğin arazı eğe aracılığı ile çözmeye çalışırdım, olmazsa karga burun veya keski ile bataryanın içine dalar, conta parçalayan kısmını içe doğru göçertirdim. iyi fikirmiş, patentli mi aceba??

Zuleyla, kıllar köşesine beklerim efenim :D